Radojičić: Apel građanima da slušaju savete stručnjaka kako bi lakše podneli vrućine

120

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je zbog visokih temperatura u centralnim gradskim zonama na snazi žuti meteo alarm i crveni UV indeks zračenja.

On je građanima poručuo da piju što više tečnosti, izbegavaju boravak na suncu i da najtopliji deo dana provedu u rashlađenim prostorijama, kako bi što bolje podneli poslednji dan ovog toplotnog talasa.

Još jedan tropski dan u Srbiji, u toku noći naoblačenje (TABELE)

„To se pre svega odnosi na starije sugrađane, hronične bolesnike i decu. Prilagođavanje vremenskim uslovima važno je i za sve radnike na otvorenom. Kako bi što bolje podneli današnji dan, neophodno je da se u najtoplijem delu dana sklone sa sunca, da se redovno osvežavaju. Apelujem na poslodavce da im to omoguće, kao i da smene prilagođavaju vremenskim uslovima“, rekao je gradonačelnik i dodao da isto važi i od petka, kada se ponovo očekuju visoke temperature.

Radojičić je naglasio da sve gradske zdravstvene ustanove rade punim kapacitetom, kao i da nema mesta panici.

„Građani koji se ponašaju u skladu sa vremenskim uslovima, nemaju razloga za brigu. Po ovakvim vrućinama, važno je i jesti laganu hranu i što češće piti tečnost. Cisterne sa vodom građanima su na raspolaganju na osam lokacija u gradu“, kazao je Radojičić.

Izvor Beoinfo
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...