Dačić: Međunarodna zajednica ne priznaje bojkot izbora, a opozicija kalkuliše da li više dobijaju učešćem ili bojkotom

235

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je previše dato na važnosti saopštenju zemalja Kvinte i da ti sastanci nisu na visokom nivou, kao i da se stvara lažna ravnoteža tim saopštenjem.

Dačić je za televiziju Pink rekao da po tom saopštenju ispada da kosovska strana ima pravo da uvede takse jer Srbija vodi kampanju povlačenja priznanja Kosova.

„A što su onda takse prema Bosni i Hercegovini, jel ona vodi kampanju protiv priznanja“, upitao je Dačić.

On je naveo da je cilj Srbije da broj priznanja Kosova spadne ispod polovine članica Ujedinjenih nacija, kao i da se sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem sprema za glasanje o članstvu Kosova u Interpol u oktobru u Čileu.

„Mi moramo da se pripremamo da oni ne uđu u te međunarodne organizacije“, kazao je Dačić.

Govoreći o reakcijama na njegovu izjavu da Srbija nema većeg neprijatelja od bvišeg američkog predsednika Bila Klintona, kazao je da se „niko nije toliko radovao pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima od Srba, jer ne podnose Klintona i Olbarajtovu“.

„Ogromna većina Srba glasala za Trampa na prethodnim izborima“, rekao je Dačić za Pink.

On je naveo da je njegova poruka ta da Srbi treba da formalizuju to svoje opredeljenje, kao i da će oni sigurno glasati za Trampa.

Govoreći o razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima, Dačić je naveo da medjunarodna zajednica ne priznaje kategoriju bojkota izbora i da je kod opozicije pitanje samo da li će više dobiti bojkotom ili učešćem.

„Ja sam za to da su posle niza godina ovo redovni izbori“, rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova rekao je danas i da je on putovao u Antaliju navodeći da su neke opozicione partije ranije upitale ko je putovao avionom u to tursko letovalište.

Dačić je za televiziju Pink rekao da je u Antaliji bio redovni sastanak sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom i počasnim konzulima u počasnom konzulatu Srbije.

„Ja sam išao u Antaliju, ali zato što je bio sastanak u Antaliji“, rekao je Dačić i da su to redovni sastanci sa našim konzulima, kao i da je Čavošoglu odatle.

Stranka slobode i pravde (SSP) ranije je saopštila da zahteva od nadležnih državnih organa da saopšte ko je i zašto avionom u vlasništvu Srbije putovao u tursko letovalište Antalija, 5. i 12. avgusta ove godine.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...