Iz “Jedan od pet miliona” objavili plan za protest, dan ranije konferencija ispred RTS

180

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona”, koji će se održati po 37. put u Beogradu, ove subote šetaće protiv nasilja i prebijanja neistomišljenika vlasti, rodne diskriminacije, ali i zloupotrebe i ponižavanja vojske od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštili su organizatori.

Protestna šetnja kretaće se od Terazijske česme ka zgradi Predsedništva ulicom kralja Milana do Resavske ulice, bulevarom Kralja Aleksandra, potom Takovskom ulicom do zgrade Radio Televizije Srbije (RTS), prenosi Danas.

Na početku protesta obratiće se jedan od organizatora protesta Srđan Marković koji je, kako se navodi, prošle subote „prebijen od strane obezbeđenja predsednika Srbije“.

Protest će početi u 19 časova kod Terazijske česme.

U petak, 16. avgusta aktivisti #1od5miliona održaće konferenciju za novinare sa početkom u 12 sati. Mesto održavanja Konferencije biće ispred glavnog ulaza u zgradu RTS-a u Takovskoj 10.

Na konferenciji će mediji biti obavešteni o narednim, ali i o preduzetim koracima u vezi sa prebijenim studentom Srđanom Markovićem kome je nakon zadobijenih telesnih povreda u subotu pružena medicinska pomoć u Urgentnom centru.

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...