Treći udes u Sićevačkoj klisuri za 24 sata, povređeno šest osoba

115

NIŠ – Šest turskih državljana povređeno je jutros oko 5.30 časova u teškom udesu na putu Niš – Pirot u Sićevačkoj klisuri kod kafane “Mali vikend”.

Oni su se nalazili u automobilu marke “ford galaxy” austrijskih registarskih oznaka koji se zakucao u potporni zid kraj ovog ugostiteljskog objekta nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom pod okolnostima koje se još uvek utvrđuju.

Hitna pomoć je intervenisala sa četiri vozila i prevezla povređene u Klinički centar u Nišu radi dalje dijagnostike i lečenja.

U Kliničkom centru u Nišu za RTS su rekli da je vozač prebačen na intenzivnu negu. Zadobio je neurohirurške povrede i povrede grudnog koša. Na aparatima za disanje je ali za sada nije životno ugrožen.

Suvozač je podvrgnut operaciji slezine. Vozačeva žena je na reanimaciji u Urgentnom centru. Zadobila je prelonme obe nadlaktice i butne kosti.

Troje dece zadobilo je lakše povrede a dvoje od njih su na dečjoj hirurgiji.

Budući da na licu mesta nema tragova kočenja, ne isključuje se mogućnost da se vozač uspavao u toku vožnje ili da mu je iznenada pozlilo pa je u punoj brzini udario u kameni zid.

Od siline udara prednji deo vozila je potpuno smrskan a svuda okolo se mogu videti delovi automobilai i stvari putnika.

„Na izlasku iz krivine, vozač je izgubio kontrolu I prešao u suprotnu traku gde je “za dlaku” promašio dva vozila koja su mu išla iz suprotnog smera I nakon toga se zakucao u kameni zid ispred “Malog vikenda”. Čuo se jak tresak a nakon toga zapomaganje povređenih. Deca su plakala, došla su četiri saniteta koja su odvezla povređene putnike i vozača koga su vatrogasci izvukli iz vozila“, kaže jedan od vozača koji se zadesio u blizini.

Saobraćajna nesreća u Sićevačkoj klisuri, petoro povređeno

 

Ovo je treći udes za nešto više od 24 časa u Sićevačkoj Klisuri. Juče je u sudaru kamiona i automobila turskih registracija povređeno pet osoba.

Takođe, četvoro turskih državljana je povređeno kada se „BMV“ švedskih registarskih tablica očešao se sa „volvom“ u kome su bila dvojica bugarskih državljana.

Izvor Blic, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...