Veliko hapšenje u Kruševcu, policija privodi članove Jotkine grupe

183

U toku je veliko hapšenje u Kruševcu, a policija privodi članove Jotkine grupe, prenosi Blic.

Navodi se da je Zoran Jotić-Jotka (64), uhapšen u policijskoj akciji 18. jula, dugo godina važio za šefa kruševačkog podzemlja.

On je ovog puta završio iza rešetaka zbog sumnje da je sa još petoricom svojih saradnika dva meseca pratio 24-godišnju ženu, suprugu 39-godišnjeg muškarca, koji je, kako se sumnja, bio u sukobu sa Jotićem.

Jotić je tada uhapšen sa svojim bliskim saradnikom Igorom Gajićem zvanim Gaja (46), a pored njih “pali” su i M. N. (25), V. P. (25) i I. P. (23) iz Kruševca, i S. Z. (43) iz Beograda.

Prethodno je Jotić na robiji proveo petnaest godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna Specijalnog suda u Beogradu u dva predmeta, za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.

Jotić je uhapšen 2003. godine u policijskoj akciji „Sablja“, sprovedenoj posle ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, i prvi je vođa grupe koji je iz te akcije izašao na slobodu.

Jotić i pripadnici njegove grupe uhapšeni su drugog dana „Sablje“, 14. marta, posle čega je protiv njih sprovedena istraga za iznude, reketiranje i terorisanje brojnih biznismena u Kruševcu.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...