Đilas odgovorio Biljani Srbljanović: Uvredila si sve građane Beograda koji nisu u njemu rođeni

853

BEOGRAD – Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, odgovorio je Biljani Srbljanović povodom kolumne u kojoj je, kako navodi, iznela uvrede na račun svih građana Beograda koji u njemu nisu rođeni nego su se doselili.

„U današnjem Blicu objavljen je moj demanti – odgovor na tvrdnje Biljane Srbljanović da je pasarela od 214 miliona dinara moja, to jest ‘Đilasova, a ne Vesićeva pasarela’. Iz mog odgovora izostavljen je deo posvećen njenim uvredama na račun Nikole Jovanovića i svih građana Beograda koji u našem gradu nisu rođeni već su se u njega doselili. Smatram taj deo mnogo bitnijim od objašnjenja šta je bio plan za izgradnju ovog dela i kako je isti projektovan u saradnji sa velikim svetskim, ali i domaćim stručnjacima za ovu oblast“, istakao je Dragan Đilas u saopštenju.

Deo koji je izostavljen glasi:

„Gospođa Srbljanović, u maniru koji od nje nisam očekivao, iznosi niz uvreda na račun Nikole Jovanovića nazivajući ga glupim, potrčkom, nosačem torbe…  Nikola Jovanović je, uz  Marka Bastaća, Peđu Mitrovića i Pavla Grbovića, najbolji predstavnik jedne nove generacije političara koji se u svom delovanju najviše bave Beogradom“, kaže Đilas.

Dodaje da je on i potpredsednike Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju čiji je i sam član.

„Tvrdnje da se stidi rođene majke i aluzije na to da je poreklom iz provincije i samim tim manje vredan, jesu nešto najstrašnije što sam u našoj štampi pročitao u poslednje vreme. Na stranu to što je Nikola rođen u Beogradu, u porodilištu u Višegradskoj ulici (GAK), ovakve tvrdnje koje dele i kvalifikuju ljude po mestu rođenja apsolutno su nedopustive“, napominjue Đilas.

Beograd se, kako navodi, uvek ponosio svojom otvorenošću i spremnošću da prihvati sve one koji su želeli da žive u njemu bez obzira na mesto rođenja, veru i naciju.

„I to je uspeo da sačuva i dan danas“, zaključuje predsednik Stranke slobode i pravde.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...