Ministarstvo odbrane: Nema kadrovskih problema s vojnim pilotima

158

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane Srbije je danas kao „tendenciozne i zlonamerne“ odbacilo navode da Vojska Srbije prošle godine nije dobila nijednog novog pilota.

Ministarstvo je saopštilo da Vojska „nema kadrovskih problema po pitanju broja oficira i podoficira, odnosno vojnih pilota i vazduhoplovnih tehničara“.

Navodeći da Vojska ima „dovoljan broj obučenih i spremnih pilota i vazduhoplovnih tehničara za izvršavanje svih zadataka u miru i ratu“, Ministarstvo je najavilo da će „već u septembru Vojska Srbije biti jača za novu generaciju mladih oficira avijacije i vazduhoplovnih tehničara“.

„Školovanje u vojno-obrazovnim institucijama sprovodi se u skladu s potrebama Vojske Srbije i na taj način se obezbedjuje kontinuitet popune jedinica potrebnim oficirskim i podoficirskim kadrom, a sve preobuke pilota za nove vazduhoplove realizuje se prema planu“, stoji u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je najavilo da će ono i Vojska Srbije „nastaviti s daljom modernizacijom i opremanjem Ratnog vazduhoplovstva i protiv-vazduhoplovne odbrane“ novim helikopterima H-145M, Mi-35M i Mi-17 i ostalim sredstvima naoružanja i vojne opreme.

Portal  Balkanska bezbednosna mreža objavio je ranije danas da Vojska Srbije prošle godine nije dobila nijednog novog vojnog pilota a u poslednje tri godine u jedinice je ukupno stiglo sedam potporučnika avijacije zbog čega postoji velika opasnost da uskoro nastupi ozbiljna kadrovska kriza u toj oblasti.

Mediji: Ozbiljna kadrovska kriza na pomolu u Vojsci Srbije, prošle godine nijedan mladi pilot nije završio akademiju

 

 

Kako se navodi u tekstu na tom portalu (www.balkansec.net) prošle godine nijedan mladi pilot nije završio akademiju, 2017. godine u jedinice su stigla četiri pilota, a 2016. godine tri potporučnika.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...