Na mestu sadašnjeg „Buvljaka“ kompanija Kopernikus gradi neboder

180

Kompanija Kopernikus saopštila je da je na današnjoj licitaciji pobedila konkurenciju i kupila zemljište u Bloku 43 u Novom Beogradu na kojoj se trenutno nalazi otvoreni tržni centar „Buvljak“.

Vrednost investicije iznosi 20 miliona evra, a na datoj parceli koja se prostire na površini od 2,05 hektara, kompanija Kopernikus planira da izgradi najmoderniji i najveći poslovni kompleks ne samo u zemlji već i u čitavom regionu.

Zemljište na kojem se nalazi popularni „Buvljak“ prodato za oko 20 miliona evra

Sledeći viziju uspešne i društveno odgovorne kompanije, kao i pravac razvoja Beograda kao svetske metropole, Kopernikus će uložiti sredstva u izgradnju poslovnog objekta ukupne površine od preko 100.000 kvadratnih metara. Ovaj kompleks objediniće ne samo sve poslovne ogranke kompanije Kopernikus na jednom mestu, već će u svom sklopu imati i najmoderniji opremljen televizijski studijski prostor čija se gradnja planira za obe televizije – Prvu i O2.

Poslovni objekat biće svojevrsno remek-delo arhitekture i dizajna. Ambiciozni građevinski planovi uskoro će doživeti realizaciju, a prestonica će dobiti neboder – Kopernikus Tower – najvišu zgradu koja će sve zadiviti i promeniti izgled celog novobeogradskog kvarta i grada.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...