Puštena u saobraćaj raskrsnica Starine Novaka – Kraljice Marije, nadležni uputili jedan apel

122

BEOGRAD – Raskrsnica na potezu ulica Starine Novaka i Kraljice Marije je prva koja je puštena u punom kapacitetu u okviru rekonstrukcije od Vukovog spomenika do Kalemgdana, rekao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Građani mogu da koriste ovu raskrsnicu u punom profilu, rekao je Mladenović gostujući na TV Prva, saopštio je Beoinfo.

Dodao je da je raskrsnica sa Takovskom ulicom od danas u izmenjenom režimu saobraćaja.

„Ona će biti puštena sa pola profila, što znači da je pola raskrsnice u funkciji, kao i raskrsnica sa Ulicom despota Stefana Lazarevića gde su radovi u drugoj fazi. Potez od Ulice despota Stefana Lazarevića do Drinčićeve biće zatvoren za saobraćaj, a od Drinčićeve do raskrsnice sa Francuskom omogućen je saobraćaj sve do pijace. Plan je da raskrsnica sa Takovskom i Ulicom despota Stefana Lazarevića od 1. septembra bude u funkciji“, rekao je Mladenović.

On se osvrnuo i na problem pešaka i istakao da će se izvođaču radova sugerisati da bolje obeleži koridore za pešake.

S obzirom na to da je raskrsnica puštena pre možda sat vremena, videćemo sa saobraćajnom i komunalnom policijom da danas ovde budemo prisutniji jer su pešaci navikli na režim saobraćaja koji je bio prethodnih mesec dana. Moramo da budemo oprezniji da se i vozači i pešaci ponašaju u skladu sa ovom novom signalizacijom, a ista molba je vezana i za Takovsku i raskrsnicu sa Ulicom despota Stefana Lazarevića“,  rekao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je istakao da će 1. septembra biti završeni radovi na Trgu republike, kao i da se u saobraćaj pušta i Karađorđeva i Topličin venac.

„Pripremamo i servis ‘Vrabac‘ za kretanje po centru grada sa specijalnim ekološkim vozilima koja su stigla. Naravno, imaćemo i probne vožnje i sve ono što je neophodno da se ovaj servis stavi u funkciju. GSP će upravljati celim sistemom, vozači GSP-a će voziti vozila ‘Vrapca‘. I ja se nadam da će „Vrabac“ od 1. septembra u punom kapacitetu početi da funkcioniše“, rekao je Mladenović i dodao da je servis „Vrabac“ besplatan.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...