Zemljište na kojem se nalazi popularni „Buvljak“ prodato za oko 20 miliona evra

1.037

BEOGRAD –  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obelodanio je da je zemljište u Bloku 43, koje se nalazi prekoputa buduće autobuske stanice na Novom Beogradu, a na kojem je sada popularni „buvljak“, prodato za 2,36 milijardi dinara, ili oko 20 miliona evra, na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, ova lokacija je prodata firmi „Kopernikus“ koja je vlasnik TV Prva i 02 TV.

Kako je istakao zamenik gradonačelnika, pored prihoda od prodatog zemljišta, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će investitoru biti obračunat u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

„Za učešće na licitaciji prijavila su se tri zainteresovana investitora, a najveću ponudu za lokaciju od dva hektara dalo je preduzeće čija je pretežna delatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada“,  rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, prodato zemljište nalazi se na poziciji sadašnjeg Otvorenog tržnog centra, koji će sa ove lokacije biti izmešten u naredne dve godine, što je obaveza Grada Beograda.

„Lokacija je obuhvaćena urbanističkim planom za kompleks autobuske i železničke stanice na Novom Beogradu i nalazi se na površinama namenjenim za komercijalne zone i gradske centre gde je moguće graditi poslovne sadržaje, ali i stambene zgrade, s tim da stambena namena može biti zastupljena najviše 80 odsto“, rekao je Vesić i dodao da će za sve što se bude gradilo na ovoj lokaciji saglasnost davati Komisija za planove Skupštine grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika precizirao je da je obaveza investitora da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta radi povezivanja objekata sa gradskom infrastrukturom.

„Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda urediće javno građevinsko zemljište u skladu sa planom detaljne regulacije i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta“,  rekao je Vesić.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...