Komšić potvrdio: Dobio poziv od Vučića, ali neće posetiti Beograd

217

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić posetiće 29. avgusta Srbiju, gde će sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ozvaničiti početak gradnje autoputa Beograd-Sarajevo, potvrđeno je za N1.

Komšić je potvrdio da je dobio poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje početku radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, ali je dodao da neće posetiti Beograd već da je sastanak planiran u Sremskoj Rači.

„Prvo, ne ide se u Beograd. Sastanak je planiran u Sremskoj Rači“, rekao je Komšić za Radio Sarajevo.

Reč je, kako se navodi, o svečanom događaju koji će biti održan 29. avgusta, a kome će prisustvovati i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan i Vučić trebalo bi da otvore početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo. Još nema potvrde da će uz Erdogana i Vučića početak radova otvoriti i predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić. Očekuje se da bi tom prilikom trebalo da se održi sastanak trilaterale.

Ovo će biti prva Komšićeva zvanična poseta Srbiji posle skoro osam godina. Komšić je poslednji put bio u zvaničnoj poseti Srbiji 2011. godine u okviru sastanka predstavnika Igmanske inicijative, dok je predsednik Srbije bio Boris Tadić.

On je 2001. postao prvi ambasador BiH u Saveznoj Republici Jugoslaviji, ali je 2003, zbog principijelnih razloga i neslaganja s tadašnjom politikom BiH, podneo ostavku na ambasadorsku funkciju.

Očekuje se da će Komšić s Erdoganom i Vučićem razgovarati o ekonomskim temama i o tome kako će se finansirati gradnja puta od granice sa Srbijom do Sarajeva.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...