Protest u Beogradu: Preporuke za slobodne izbore ispred Predsedništva (FOTO, VIDEO)

140

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” raširili su po zemlji, oko zgrade Predsedništva, panoe na kojima su ispisane 42 preporuke za slobodne i fer izbore.

Ispred zgrade je, kao obezbeđenje, bilo šest pripadnica vojne jedinice Kobre.

Počeo 37. protest “1 od 5 miliona”: Dosta je podela! (FOTO, VIDEO)

Učesnici protesta su, nakon što su ostavili te poruke, nastavili ka zgradi Radio televizije Srbije, gde su završili protest pozivajući novinare te medijske kuće da profesionalno obavljaju svoj posao.

Završavajući protest njegovi učesnici su dali podršku vlasnici novosadskog Kanala 9 Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu od ponedeljka u centru Beograda.

Protest, 37. po redu u Beogradu, počeo je kod Terazijske česme, gde se obratio jedan od organizatora Srđan Marković, koji je pozvao na bojkot predstojećih izbora i rekao da nema pregovora i okruglih stolova sa predsednikom Srpske napredne stranke i države Aleksandrom Vučićem.

„Izbori će izgledati kao kad su nas tukli u subotu ispred zgrade Predsedništva“, rekao je Marković, koji je podsetio na događaje tokom prethodnog protesta Jedan od pet miliona i naglasio da građani nisu protiv vojske i policije.

Marković je poručio Vučiću da nema potrebe da se plaši „jer ga niko neće tući“.

On je rekao da je Vučić „uzurpirao vlast, bojkotuje zdrav razum, bojkotuje sve nas i zato nema pregovora ni okruglih stolova jer mi volimo Srbiju“.

Prema njegovim rečima, u ovakvoj atmosferi u društvu nije moguće da postoje fer izbori.

„Razotkrićemo sve laži i prevare i za sve lopovluke ćete ići u zatvor, tako će u Srbiji početi da se vrednuje profesionalizam“, rekao je on, nakon čega su okupljeni krenuli u protestnu šetnju ka zgradi Predsedništva.

Organizatori protesta su, uoči njegovog današnjeg održavanja, saopštili da je posvećen borbi protiv nasilja i prebijanja neistomišljenika vlasti, za poštovanje rodne ravnopravnosti i protiv ponižavanja vojske koje sprovodi Vučić.

Organizator je podsetio da su Markovića proše subote „pripadnici vojne policije Kobre udarili i prebacili preko ograde ispred zgrade Predsedništva“.

Po nalogu Vučića ograda je uklonjena a ispred zgade su bile postavljene ženske pripadnice vojne jedinice Kobre.

Pripadnice Kobri raspoređene ispred Predsedništva (FOTO)

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...