SSP: Novac otet od građana da bi se napunili džepovi omiljenog biznismena SNS

863

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je koliko je još novca potrebno oteti od građana da bi se napunili džepovi vlasnika televizija Prva i O2 Srđana Milovanovića, jednog od omiljenih biznismena Srpske napredne stranke.

Kako je saopšteno iz SSP, na njegov račun je leglo još nekoliko desetina miliona dinara i to od Poreske uprave Srbije.

Nije slučajnost to što je direktorka Milovanovićevih televizija Jelena Agatunović, supruga Dragana Agatunovića, direktora sektora za kontrolu Poreske uprave. Upravo se gospodin Agatunović konstantno pojavljuje u plaćenim prilozima na obe televizije, navode iz SSP.

“Očigledno je Poreska uprava redovan uplatilac, ali se postavlja pitanje koliko još državnih institucija i koliko para izdvaja za reklamiranje na TV Prva i O2 koje su nesumnjivo projekat Srpske napredne stranke”, ističe Stranka slobode i pravde.

Prema njihovim navodima, nije bilo dovoljno to što je Milovanović od Telekoma dobio čak 200 miliona dinara za Kopernikus čija je vrednost višestruko manja, već se poklanjanje državnog novca nastavlja.

“Da li se time Milovanović nagrađuje što njegove dve televizije sa nacionalnom frekvencijom sprovode hajku protiv opozicije? I da li se narodnim parama finansira širenje njegove imperije, budući da je juče kupio i zemljište nekadašnjeg Buvljaka, i to za 20 miliona evra?”, pitaju iz SSP.

U saopštenju se dodaje da je Milovanović klasičan primer biznismena pod pokroviteljstvom Srpske napredne stranke koji iz državne kase dobija novac za režimske projekte. Ostali, poput vlasnice novosadskog Kanala 9 Maje Pavlović, primorani su na štrajk glađu, jer nemaju „sreću“ da im Poreska uprava poklanja na desetine miliona dinara.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...