Dvadeset Albanaca provociralo monahinje manastira Beška na Skadarskom jezeru

70

Proteklih dana došlo je do nekoliko učestalih i veoma neprijatnih incidenata u blizini manastira Beške na Skadarskom jezeru, piše Sputnjik.

Grupa od dvadesetak Albanaca iz obližnjeg sela Murići nekoliko dana je dolazila u manastir Bešku i provocirala i uznemiravala monahinje, tvrdeći da je to njihovo. Zbog svega, prema svjedočenju mještana, bila je i angažovana crnogorska policija, koja i dalje povremeno patrolira u blizini manastira. Takođe, došlo je i do okupljanja i samoorganizovanja lokalnih pravoslavaca koji su željeli da zaštite manastir.

 

Ovim su potvrđeni i navodi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je prije tri dana za TV Novi prvi put javno saopštio da je u Beški došlo do incidenata, a interesantan je detalj da se o ovome u crnogorskoj javnosti gotovo ne zna ništa.

Podsetimo, u pitanju je ženski manastir iz 15. vijeka, zadužbina Đurađa Balšića i Jelene Balšić, ćerke kneza Lazara i kneginje Milice, koja je i sahranjena u Beški, a koju je pravoslavna crkva proglasila za svetiteljku.

Izvor Sputnjik
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...