Stigli prvi rezultati obdukcije dvogodišnje devojčice, detalji tragedije na Vlasinskom jezeru

1.022

BEOGRAD – Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se ugušila od vode u plućima, a ostale analize neće biti gotove još za 15 dana, rekao je za Kurir Miroslav Janković iz Rume, otac preminule devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru.

Jovanović je ispričao da je porodica sa dve devojčice, bliznakinje, došla na odmor na Vlasinsko jezero, a da je preminuloj devojčici dva-tri dana ranije curio nos. Njoj je pozlilo u četvrtak uveče oko osam sati, a otac kaže da je dete počelo da se guši i u roku od nekoliko minuta poplavelo.

On je otrčao na recepciju hotela po pomoć, odakle je osoblje pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali im je rečeno da oni nemaju adekvatno sanitetsko vozilo, a jedini dežurni lekar nije smeo da napušta ordinaciju.

„Kada su iz Zdravstvenog centra Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko pola devet supruga je s Milom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao s Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od lekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dete je još u sobi počelo da se guši i poplavelo u roku od nekoliko minuta, ali davala je znake života. Kad je lekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se s vozilom u kom je bila supruga s detetom. Lekari su pokušali sve što su mogli, ali je Mila već bila umrla“, ispričao je otac.

Dr Dragan Kitanović, direktor Zdravstvenog centra Surdulica, kaže da je njihova ekipa Hitne pomoći krenula po devojčicu čim su dobili poziv u četvrtak u 20 sati.

„Sanitet je bio opremljen svim neophodnim uređajima i kiseonikom. Lekar i sestra su preuzeli dete, koje je bilo bez srčane akcije i bez disanja, izuzetno bledo i nije davalo znake života. I pored toga lekar je primenio sve mere reanimacije, masažu srca, veštačko disanje, a i nakon toga je konstatovao smrt“, kazao je Kitanović za Kurir.

On dodaje da je izveštaj dostavljen tužilaštvu, MUP-u i zdravstvenoj inspekciji.

Miroslav Janković kaže da se trenutno s drugom ćerkom Lenom, sestrom bliznakinjom preminule Mile, nalazi u bolnici u Vranju jer su je lekari zadržali zbog upale pluća.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...