Udruženje sindikata penzionera najavilo krivične prijave zbog prodaje banja Srbije

269

Udruženje sindikata penzionera Srbije je danas zatražilo da se poništi odluka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje o prodaji Kurušumlijske i Vranjske banje i najavilo krivične prijave.Udruženje potencijalne kupce banja čija je prodaja oglašena u medijima, upozorava na pravne posledice jer smatra da je prodaja banja Srbije i drugih centara za medicinsku rehabilitaciju nezakonita i da „ima elemente korupcije i prevare“.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Udruženja Mihajlo Radović, piše da se banje Srbije i drugi centri za medicinsku rehabilitaciju prodaju „daleko ispod tržišne cene“, a država kupcu „poklanja subvenciju veću tri i više puta“ od cene „nezakonito kupljenih nepokretnosti“.

Počinje prodaja srpskih banja, ova je prva na redu

Kuršumlijska banja se prodaje za cenu milion evra nižu od tržišne, „što je protivpravno dogovoreno s kupcem“, a Vranjska banja se prodaje samo kao zenljište, iako tamo postoji i zgrada, „za 236.000 evra“ piše u saopštenju.

Imovina Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje je privatna svojina piše u saopštenju te bi ugovori o njenoj prodaji bili ništavi.

Udruženje sindikata penzionera Srbije upozorava da Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje nije javno preduzeće, te država nema pravo da sprovede „pravno-ekonomsku hajdučiju“.

Zato je Udruženje sindikata penzionera Srbije najavilo krivične prijave protiv članova Upravnog odbora i direktorke Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...