Čekaju nas pakleni dani i tropske noći, evo kada stiže osveženje (TABELA)

807

BEOGRAD  –  Nakon kraćeg osveženja, ponovo nam sledi tropski talas, ali manje intenzivan od prethodnog, kažu meteorolozi. Temperatura neće prelaziti 35 stepeni, a noći će biti tople, ali prijatne.

Danas nas nakon vedrog i svežeg jutra očekuje sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama između 30 i 34 stepena. U utorak će biti slično vreme, tropski toplo, sa temperaturama i do 35 stepeni.

„Tropske temperature pratiće i tropske noći u centru Beograda gde temperatura neće ići ispod 20 stepeni. Ipak, na periferiji će biti znatno prijatnije“,  dodaje Đurić.

Meteorolozi upozoravaju i na visok nivo UV zračenja narednih dana i apeluju da se koriste zaštitni faktori i da se u najtoplijem delu dana sklanja sa sunca.

Printscr/RHMZ

U četvrtak će biti za koji stepen svežije, ali toplo i sunčano. Ipak, jugoistočni vetar koji nam je sa severa Afrike i doneo ove visoke temperature, okrenuće se u severozapadni koji će usloviti i priliv malo prijatnije vazdušne mase.

„U planinskim predelima moguć je razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova u četvrtak posle podne, dok se u petak očekuje jači razvoj oblaka, mada ne i značajnije padavine“,  rekao je Đurić.

Za vikend će biti toplo, ali nastaviće se nestabilnije vreme i mogući su pljuskovi sa grmljavinom. Očekuje nas blag pad temperature koja će iznositi oko 30 stepeni, ali će biti sparno.

Nešto više oblaka i nestabilno vreme obeležiće i početak sledeće nedelje, ali ostaje toplo.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...