Neočekivani preokret u istrazi četvorostrukog ubistva u Jabukovcu

1.296

BEOGRAD –   Policija je uhapsila jednog od komšija R.K. (72), meštanina sela Jabukovac kod Negotina, koji je zajedno sa majkom D.K. (93), sestrom Lj.O. (76) i njenom ćerkom D.J. (53),pre skoro dve nedelje, brutalno ubijen na svom salašu.

Sused ubijenih se tereti da je u nelegalnom posedu držao lovačku pušku, a sada se proverava da li je možda iz tog oružja pucano na žrtve masakra, navode „Novosti“.

„On je bio u svađi sa ubijenima. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, ali zasada nema direktnih dokaza da je komšija učestvovao u zločinu“, kaže za taj ist izvor iz istrage.

Inače, po saznanjima „Novosti“, četvoro ljudi ubijeno je iz dva vatrena oružja. Najverovatnije su u pitanju pištolj, kalibra 7,65 milimetara, i malokalibarsko oružje u kalibru .22 LR, čije su čaure pronađene na licu mesta. Kako istraga odmiče, sve izvesnije je da su u pitanju bila dvojica ubica, koji su dobro znali gde ubijeni R.K. čuva novac.

„Iako još nemamo zvaničnih podataka, sumnja se da je reč o sumi između 100.000 i 150.000 evra, za koje su počinioci, otprilike, znali gda se nalaze, jer su premetačinu obavili na tačno određenom mestu“, rekao je izvor iz policije beogradskom listu.

U prilog toj tvrdnji ide i podatak da je među ličnim dokumentima sestre i sestričine R.K. bilo oko 2.000 evra koje počinioci nisu uzeli.

Izvor „Novosti“ kaže i da je gotovo izvesno da je R.K. bio „tipovan“, ali i da ubice nisu imale nameru da ikoga na salašu ostave u životu.

„Kako sada stvari stoje, ubice su sačekale da R.K. ode na njivu, kada ga je komšinica poslednji put i videla. Onda su ubice upale na njegovo imanje i ubile D.K., Lj.O. i .D.J. Sve se desilo u ranim jutarnjim satima, jer je jedna žrtva pronađena u spavaćici“, kazao je izvor iz istrage.

Nakon toga, zločinci su sačekali da se R.K. vrati iz polja, a jedan od ubica mu je, dok je bio na traktoru, prišao i ubio ga.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...