Južne vesti: Niš bio bez turističkog autobusa zbog Vučićevog obilaska auto-puta „Miloš Veliki“ (FOTO)

131

NIŠ – Turisti i građani Niša od prošle subote nisu mogli panoramskim autobusom da obiđu grad jer je ovo vozilo bilo na otvaranju auto-puta „Miloš Veliki“, odnosno njime se vozila delegacija u pompeznom obilasku deonice od Obrenovca do Ljiga, pišu Južne vesti.

Turistički autobus bio je „povučen“ bez ikakvog obaveštenja građana, uprkos tome što su pojedini već rezervisali mesta i čekali na stanici.

Dok su građani proteklih dana čekali turistički autobus kako bi obišli znamenitosti Niša, a potom saznali da on ipak neće imati ture tog dana, ovaj autobus je dobijao novo „lice“ kako bi u nedelju vozio ne turiste, već novinarske ekipe u obilasku novog auto-puta.

Na samom otvaranju auto-puta na autobusu se nije video natpis „Citysightseeing Niš“ nego je bilo ispisano „Autoput Miloš Veliki“, ali se broj registarskih tablica „poklapa“ sa onim na panoramskom autobusu koji obilazi Niš.

Pompezno otvaranje auto-puta „Miloš Veliki“ je, osim velikog broja okupljenih građana i novinarskih ekipa, govora predsednika, podrazumevalo i obilazak zvaničnika panoramskim autobusima.

U jednom autobusu bili su Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Zorana Mihajlović, Siniša Mali, predstavnici Kine, glumac Nenad Jezdić i mnogi drugi.

Zbog velike gužve u autobusu kojim se vozio predsednik Srbije, veliki deo novinarskih ekipa bio je i u susednom panoramskom autobusu koji se novim auto-putem provozao uporedo sa „predsedničkim“.

Taj drugi autobus je upravo bio onaj koji služi turističkoj promociji Niša.

Prema svedočenjima Nišlija, koji su svoje besplatne vožnje gradom unapred zakazivali, bez ikakvog obrazloženja su im termini bili pomerani za naredne dane, da bi naposletku bili i otkazani.

Ogorčeni zbog ovakve situacije, pojedini su tražili odgovore od Turističke organizacije Niša, gde im je, kako kažu, rečeno da je autobus uzeo predsednik Aleksandar Vučić, zbog otvaranja auto-puta.

Uzeli smo karte, moja drugarica, ja i naša deca. Dva dana pre toga dobijamo poziv da je otkazan i dobijamo novi termin za utorak. Dolazimo i autobusa opet nema. Čitava grupa, a najviše dece. Ne budemo lenji i odemo do TON-a, gde dobijamo informacije da je autobus uzeo predsednik Vučić da se vozi auto-putem „Miloš Veliki“, kaže Nišlijka Svetlana Todorović.

Tokom vikenda su na stanici na Sinđelićevom trgu, odakle inače kreće Citysightseeing ruta, sa idejom da razgledaju grad i turisti čekali panoramski autobus.

U subotu u 17 sati skupili su se turisti na stanici Citysightseeing busa Niš, među kojima su bili i naši gosti iz inostranstva, a autobusa nema. Na fiksni broj TON-a niko se ne javlja.

Ako mislimo da ovako razvijamo turizam nećemo daleko, naveo je Nišlija preko aplikacije „Prijavi problem“.

Uroš Parlić koji je bio direktor TON-a do prošle nedelje, potvrdio je da autobus tokom vikenda nije bio u Nišu. Međutim, nije dao odgovor zbog čega je bio „povučen“. Nova direktorka Turističke organizacije Danka Milojković nije ni odgovorila na telefonski poziv novinarke.

Tačno je da nije polazio, ali je najavljeno zato što je operater morao da ga povuče za neke druge namene. Ja ne znam šta je bilo u pitanju, da li je radio servis ili šta god da je bilo, ali nije radio od petka do danas, rekao je juče Parlić.

Na pitanje da li je bilo obrazloženja za povlačenje autobusa, Parlić je odgovorio da ne zna, a ovakav odgovor dobijen je i od samog operatera, odnosno prevoznika BS Tours.

„Desilo se ne znam šta, verovatno neki objektivni razlog, ne znam stvarno o čemu se radi, ova dva-tri dana je bilo tako, od sutra sve normalno ide. U 11, 13, 17 sati. Trenutno nema nikoga od nadležnih, godišnji su odmori“,  kazala je žena koja se juče javila na telefon BS toursa.

Turistički autobus je u Nišu počeo da vozi sredinom jula.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...