Otvaraju se nova gradilišta u Beogradu, ovaj Bulevar je sledeći

131

Otvaraju se nova gradilišta u Beogradu i posle 1. septembra kada počinje rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla, koji vodi od Rakovice prema Mostu na Adi, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV Hepi.

On je precizirao da za vreme rekonstrukcije neće biti zatvaranja saobraćaja, a uslov za ove radove bilo je izmeštanje toka Topčiderske reke kako bi se napravile još dve trake.

„Za nešto duže od godinu dana dobićemo četiri saobraćajne trake što će omogućiti da konačno ljudi sa Vidikovca i Rakovice mogu da dođu do Mosta na Adi“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u narednih nedelju dana kreće rekonstrukcija Savskog trga koja će biti završena do februara iduće godine.

Vesić: Javno nadmetanje za lokaciju „Marina Dorćol“ 13. septembra

„To će biti jedan veliki pešački trg, automobilski i tramvajski saobraćaj ići će po obodima, a u sredini će se nalaziti spomenik osnivaču srpske države Stefanu Nemanji. Plan je da od 10. septembra počnemo sa reasturacijom fasade i krova na zgradi stare železničke stanice, koja će postati jedan od objekata kulture. Savski trg biće veći od Trga republike i nalaziće se na mestu ukrštanja dve linije metroa“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Govoreći o budućem izgledu Trga republike, Vesić je istakao da svi veliki evropski gradovi imaju velike masivne trgove na kojima je veliki prostor koji odaje snagu tog trga i grada.

„Trg je sada uređen kako treba, postavljen je najkvalitetniji granit, urađena je ulica, takođe u granitu, koja će biti zona usporenog saobraćaja, posađena su 53 stabla, što je za 19 više nego ranije, biće postavljene „pametne klupe” koje imaju solarne panele, punjače za mobilni telefon, bežični internet. Trg će se koristiti za razne manifestacije, koncerte, tu će biti prebačen kompletan novogodišnji program sa Trga Nikole Pašića, kao i veliko klizalište“, kazao je.

Prema njegovim rečima, Trg Nikole Pašića će takođe biti rekonstruisan u skladu sa projektom koji je usvojen na međunarodnom konkursu.

„Fontana će biti promenjena i preuređena, ali će ostati tu gde jeste. Na tom mestu je nekada bio i parking, kao što je bio i na Trgu republike, ali grad se menja. Fontana će dakle tu ostati, a posao su dobile ugledne domaće arhitekte. Taj konkurs je sprovelo Društvo arhitekata Beograda, trg će biti lepši“, naglasio je Vesić.

Kako je naglasio, sve što kažu stručnjaci biće urađeno.

Izvor Beoinfo/Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...