Tuča u zgradi opštinske uprave, razdvajao ih predsednik opštine

110

SJENICA –  U zgradi Opštinske uprave Sjenice jutros oko 11 sati je došlo do tuče u kojoj su, navodno, učestvovali načelnik lokalne samouprave Eldin Mešić i javni pravobranilac Amel Papić, nezvanično saznaje “Blic”.

Do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna dvojice visokih funkcionera, prema nepotvrđenim informacijama, došlo je u kabinetu predsednika Opštine Hazba Mujovića koji je, sa svojim saradnicima, razdvojio sukobljene.

O svemu je obaveštena i policija koja je sačinila zapisnik i prosledila ga nadležnom tužilaštvu koje će odlučiti da li će protiv Papića i Mešića otvoriti istragu.

Mešić je član Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića, a Papić Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Sandžačka demokratska partija (SDP) potvrdila je da je do incidenta došlo tako što je načelnika Opštinske uprave Sjenice Eldina Mešića, njihovog člana, brutalno napao i pretukao javni pravobranilac Amel Papić, kadar SDA Sandžaka, uz pomoć oca i brata.

Iz ove stranke su od predsednika opštine Hazba Mujovića zatražili odgovor kako je moguće da se to dogodi, a od koalicionih partnera sastanak i sankcionisanje učesnika incidenta.

„Ono što najviše zabrinjava je činjenica da je Papićev otac zaposlen u opštini Sjenica kao zaštitnik građana, a njegov brat kao član obezbeđenja. Dakle, trojica ljudi koji su zaduženi za pravnu zaštitu i bezbednost su sebi dala za pravo da se fizički obračunavaju sa ljudima zaposlenim u opštini“, saopštila je SDP, a prenela Radio televizija Novi Pazar.

Kao povod za napad na Mešića, u toj stranci navode „kritiku na rad službe javnog pravobranioca“.

„Sandžačka demokratska partija je otvorena za dijalog i saradnju, ali nećemo pristati da naše ljude napadaju sitni činovnici koji su od svojih funkcija napravili porodično nasledstvo“, navodi se u saopštenju SDP.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...