Milošu Bikoviću zabranjen ulazak u Ukrajinu, ovo je razlog

513

Srpskom glumcu Milošu Bikoviću (31) ukrajinske vlasti bez ikakvog javnog obrazloženja i objašnjenja stavile su zabranu ulaska u Ukrajinu.

Biković je tu informaciju objavio na tviteru, a kao razlog ukrajinske vlasti su  navele da mu je ulazak zabranjen zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbednosti..

„Zabranjen mi ulazak u Ukrajinu. Ne znam kako se na ukrajinskom kaže ali na srpskom imamo izreku: Naljutio se kmet na selo pa… dalje znate i sami“, napisao je Biković na tviteru.

„‘Pretnja po nacionalnu bezbednost’ pa vi ste šampioni“, naveo je Biković i duhovito dodao da misli da glumi „nekad bolje, nekad gore, ali ne baš tako da je ugrožena bezbednost nacije“.

Glumac objašnjava da je za to saznao tako što su njegovo  ime i dosije i slika osvanuli na ukrajinskom sajtu „Mirotvorac“.

„To je sajt koji označava sve neprijatelje ukrajinskog režima ili sve one za koje oni smatraju da su pretnja po nacionalnu bezbednost Ukrajine. To mi je potvrđeno i od strane ukrajinskih koproducenata sa kojima je trebalo da realizujemo saradnju na jednom projektu koji bi bio u srpsko-ukrajinskoj koprodukciji. Međutim, i od strane ukrajinskih kolega mi je to potvrđeno.“, rekao je Biković.

Na pitanje hoće li zabrana uticati na njegovu karijeru, Miloš odgovara:

„Ne utiče mnogo na moj posao. Vrlo minimalno, ali je  situacija više sa ljudske i poetske strane apsurdna i zanimljiva.“

„Ne znam koliko traje zabrana, ali verovatno sve dok se oni osećaju „nebezbedno“ od moje strane“, završava Biković i kaže da muse niko od zvaničnika Ukrajine nije obratio.

Ukrajina je do sada zabranila ulaz u zemlju i francuskom glumcu Žeraru Depardijeu, koji pored francuskog ima i državljanstvo Rusije. Ulaz je zabranjen i glumcu Stivenu Sigalu, pevaču grupe Limp Bizkit Fredu Darstu.

 

Izvor Kurir
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...