Detalji drame u Pefkohoriju: Dečak iz Srbije se zaglavio u vodenom parku, počeo da se davi, evo ko ga je spasio

547

Petogodišnji T.A. iz Srbije, koji se davio na plaži u Pefkohoriju, trenutno se nalazi u bolnici u Solunu. On je priključen na aparate i lekari pomno prate njegovo stanje, ali još nije poznato da li će biti posledica po njegovo zdravlje.

Mališanu je prvi pritekao u pomoć desetogodišnji dečak, koji je prvi i video šta se dešava, nakon čega je alarmirao i ostale kupače.

On je sinoć reagovao na očev glas, ali je i dalje u besvesnom stanju, prenosi Telegraf.rs.

 

Drama u Pefkohoriju, dečaka iz Srbije bez svesti izvukli iz vode

 

Prema rečima očevidaca, 10-godišnji dečak prvi je uočio srpsko dete kako se davi, pritekao je u pomoć i izvukao zarobljenog petogodišnjaka. Vlasnik vodenog parka je potom izvukao dete na obalu, a srpski dečak u tim trenucima nije davao znake života.

Na plaži se, srećom, našao grčki lekar koji je neobavezno došao na kupanje, a kada je video da je situacija ozbiljna, pritekao je u pomoć, pružio dečaku T.A. veštačko disanje i započeo kardiopulmonalnu reanimaciju, saznajemo od izvora sa lica mesta.

Na lice mesta došao je i lokalni lekar Kostas Lazaridis, koji je zbrinuo dete do dolaska hitne pomoći, koja se pojavila u roku od 15 minuta. Dete je prebačeno do Poligirosa, a zatim u bolnicu u Solun.

Pošto roditelji dečaka ne pričaju ni grčki, ni engleski jezik, jedna turistkinja iz Novog Sada koja se slučajno zadesila na plaži, pomogla je sa prevodom objašnjavajući policiji šta se dogodilo kada su došli na mesto drame.

Kako navodi Telegraf.rs, koliko su Grci prijateljski nastrojeni prema srpskim turistima i Srbima u celini, govori i gest izvesne vlasnice apartmana iz Nikitija Kirjaki Papastefanu, koja je, kada je čula šta se dogodilo, roditeljima dečaka odmah ponudila smeštaj u Solunu dok se dete potpuno ne oporavi.

Prema poslednjim saznanjima, majka dečaka koji se trenutno nalazi na aparatima, sa još dvoje dece danas treba da doputuje u Srbiju, dok će otac ostati sa detetom.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...