Izmeštena autobuska stajališta u centru Beograda

110

Radovi na Trgu republike su pri kraju, a saobraćaj bi, prema najavama čelnika, trebalo da bude pušten 1. septembra. Iako je najavljeno da izmeštanja linija javnog prevoza neće biti, barem zasada, sugrađani su primetili da su stajališta sa platoa „proterana“, pišu Novosti.rs.

Stanice su sada postavljene na obodima trga, pa gužvi na samom platou neće biti. U Kolarčevoj ulici su tako postavljena dva stajališta. Jedno se nalazi između DKC „Beograd“ i pekare, a drugo ispred novootvorenog hotela Centar No.1, koji se nalazi u zgradi nekadašnjeg „Jugoeksporta“.

Novitet je i stajalište u Makedonskoj ulici, neposredno pred raskrsnicom sa Dečanskom, postavljeno ispred banke.

Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da će na stajalištima u okviru terminusa „Trg republike“ i dalje stajati linije 27, 32E, 43 i 96, a na stanicama u Vasinoj linija 31 i sve trolejbuske linije.

– Na stajalištu ispred pekare u Kolarčevoj, stajaće trolejbuske linije 19, 21, 22 i 29, kao i autobuske linije 24, 26, 31, 37, 44. Kod novootvorenog hotela stajaće trolejbusi 19, 21, 22 i 29, kao i autobusi 24, 26 i 31. Vozila na liniji 37 i 44 pristajaće na stanici kod „Staklenca“. Na stajalištu ispred „Dunav osiguranja “ u Makedonskoj zaustavljaće se trolejbusi 28 i 41.

POPIS SVIH STANICA

Sekretarijat za javni prevoz nedavno je raspisao javnu nabavku za izradu katastra stajališta javnog prevoza na teritoriji grada. To znači da bi izabrani ponuđač trebalo da popiše sve stanice u gradu, ali i prigradskim opštinama, napiše gde se tačno nalaze i opiše ih.

Izvor Novosti.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...