Prevara koja je šokirala Srbiju, za 200 dinara „kupovao“ kilograme mesa, dok ga nisu uhvatili

243

Muškarac iz Niša svakodnevno je potkradao radnju u koju je dolazio po meso, piše Kurir.

On je za svega 200 dinara „kupova“, veće količine mesa, dok menadžeri radnje nisu primetili da im nestaju kilogrami mesa.

Odlučili su da prate potrošače kako bi otkrili o čemu se radi.

Gledali su ko kupuje najviše mesa. Nekoliko dana posle upozorenja, otkrili su lopova i bili su u šoku kada su shvatili kako on to zapravo radi.

Čovek je kupio kilogram buta, a kada je kasirka uzela kesu da otkuca bar-kod, videla je da je mnogo teže i da u njoj ima više od kilogram mesa.

Kada su otvorili njegovu kesu videli su da je u njoj i drugo meso. Kupac je rekao da je mesar verovatno pogrešio. Tad je platio, i tako je prošlo.

Svi u prodavnici su se zapitali kako je moguće da se ovo desilo njima pred očima.

„Svakog dana je taj čovek, menadžer obližnjeg kafe – restorana dolazio u radnju, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa. Mesar mu spakuje u papir, pa u kesu i na kesu zalepi cenu tj. bar-kod. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalepi stiker s cenom. Tako uzme nekoliko različitih vrsta mesa, a onda stane sa strane gde ga ne vidi kamera, uzme kesu gde su ćevapi i ubaci u kesu gde je but. I zaveže kao što je i mesar zavezao“, priča kasirka iz radnje.

„Na kesi ostane samo jedna cena, samo cena buta, a unutra su i ćevapi! Kad dođe na kasu, ja samo otkucam to što vidim – jedan bar-kod. – Tako je mogao da radi koliko hoće. Posebno kad je gužva, pa kad ima mnogo ljudi na kasi, ko će da obrati pažnju i gleda šta je sve u kesi. Dnevno je krao dve do tri kilograma mesa“, kaže ona.

 

Izvor Infobrif/Kurir
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...