Sud u Prištini izdao poternicu za Milanom Radoičićem, Marko Đurić odmah reagovao

575

PRIŠTINA – Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini izdalo je lokalnu poternicu za Milanom Radoičićem zbog sumnje da je učestvovao ili organizovo kriminalnu grupu, prenosi prištinska Koha.

Milan Radoičić je potpredsednik Srpske liste.

Nakon pretresa i odbijanja poziva za ispitivanje od strane Specijalnog tužilaštva Kosova, tužilac koji istražuje Ivanovićevo ubistvo kaže da je međunarodna poternica za Radoičićem raspisana, za kojeg se sumnja da se krije u Srbiji, piše KoSSev.

Dodaje se da Specijalno tužilaštvo takođe traži još jednu osobu blisku Radoičiću.

KoSSev navodi da, do objavljivanja Kohine vesti, nije dobio potvrdu da je za Radoičićem raspisana međunarodna poternica.

Specijalni tužilac Sulj Hodža u dva navrata, tokom telefonskih razgovora, nakon što bi saslušao pitanje, prekinuo bi vezu uz obrazloženje da „ne čuje dobro“ i napomenu KoSSevu da ga „pozovu sutra“.

Advokat Milana Radoičića, Žika Jokanović, u telefonskom razgovoru rekao je KoSSevu da nije obavešten te da ne može da komentariše.

U kratkom razgovoru za KoSSev, sam Radoičić navodi da pitaju tužioca, jer „otkud bi on to znao“, te da nema komentar.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić kaže da je raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem poslednji u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini, i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatista, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Marko Đurić je rekao da je činjenica da je ta informacija obelodanjena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu i Metohiji daće ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će „očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima“, navodi se u saopštenju.

„Kosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje“, naveo je Đurić.

Prema Đurićevi rečima, prištinsko pravosuđe još jednom je na najflagrantniji način pokazalo da je „instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura, i da je oruđe za antipravni linč Srba“.

„Srbi na Kosovu i Metohiji će, uveren sam, i u predstojećem periodu, bez obzira na sve diverzije Prištine, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa u našoj južnoj pokrajini“, zaključio je Đurić.

Izvor KoSSev, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...