Gradonačelnica Supetra kritikovala Kolindu: Lažne suze, bacanje na fudbalere, sve je to gluma…Zašto nije osudila napad na Srbe?

314

ZAGREB – Ivana Marković, gradonačelnica Supetra na Braču, kritikovala je hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog toga što još nije reagovala na napade na Srbe u okolini Knina, prenosi portal Inex.hr

Kolinda je, podseća Index, rekla da će sačekati policijski izveštaj.

Markovićeva, koja je široj javnosti postala poznata kada je jasno i nedvosmisleno osudila napad na sezonske radnike iz Slavonije, od kojih su neki Srbi, napisala je na Facebooku da Kolinda vodi kampanju i boji se izgubiti nijedan glas.

„Kolinda nije reagovala na napade jer je u kampanji i boji se da izgubi koji glas. Žena je to, koju pre svega doživljavam da glumi svoju ulogu predsednice i njoj je jedino i  samo bitno da ostane predsednica u svom ružičastom dvorcu.  Sve je to samo gluma, to bacanje na  fudbalere, te lažne suze, ta ljubav, veliko hrvatstvo …  Svaki njezin potez  unapred je isplaniran samo sa ciljem da  se svidi svojim biračima i ostane na toj poziciji“, napisala je Markovićeva.

Što se tiče  hrvatskog premiejra Andreja Plenkovića, poslednjih godina u Republici Hrvatskoj ustaštvo je normalizovano uz blagoslov politike koju on sprovodi.

„Jedna od ostavština evropski orijentisanog i  uglađenog premijera biće to što je, zbog svoje anemične odlučnosti, mesecima tolerisao ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu i svojim nečinjenjem legitimisao taj pozdrav u javnosti“, ocenila je ona..

Prema njenim rečima Kitarovićeva i Plenković svojim mlakim reakcijama snose veliki deo krivice za brojne napade na pripadnike dugih nacionalnosti samo zato što pripadaju drugoj religiji ili govore drugačije. Svojim su činjenjem ili nečinjenjem direktno uticali na širenje neverovatne količine mržnje u društvu.

‘Oštro osuđuju’. I tačka. Samo radi bontona, pristojnosti i ničeg drugog“, napisala je  gradonačelnica Supetara.

Kolinda nije reagirala na napade jer je u kampanji i boji se da ne izgubi koji glas.Žena je to, koju prije svega…

Gepostet von Ivana Marković am Samstag, 24. August 2019

 

Izvor Index.hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...