MUP-ova „top lista“ vozača koji su vozili mortus pijani, evo ko je neslavni rekorder

242

Među najbahatijim vozačima, koje je policija otkrila na srpskim putevima ove godine izdvaja se jedna uočljiva zajednička karakteristika: potpuna alkoholisanost, sa promilima alkohola u krvi zbog kojih je očekivano pitanje – kako su uopšte ušli u automobil.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova za „Novosti“ izdvajaju primere nasilničke vožnje koji se svrstavaju u najdrastičnije slučajeve saobraćajnih prekršaja ove godine, a mogli bi i da se svrstaju u rubriku „verovali ili ne“.

Osim što su „mrtvi pijani“ seli za volan, za sve ove vozače karakteristično je što su prekršaj učinili u manjim mestima i gradovima širom Srbije. Neslavni, crni, rekorder sa ove liste je vozač kome je u krvi otkriveno čak 4,23 promila.

„U mestu Gornja Grabovica, kod Valjeva, jedan vozač je upravljao putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola – imao je 4,23 promila alkohola u organizmu. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo sa puta u kanal i zadobio lake telesne povrede. Protiv vozača je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje nasilničke vožnje i postupak je u toku“, kažu u MUP-u.

Sličan slučaj dogodio se nedavno kod Kanjiže.

„Pripadnici saobraćajne policije su 17. avgusta u mestu Orom zaustavili vozača putničkog vozila u stanju potpune alkoholisanosti, sa 4,21 promil alkohola u organizmu. Zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje“, navode u MUP-u, dodajući i da je protiv njega postupak u toku.

Na neslavnoj listi nalazi se i osoba iz Futoga, koju je policija zaustavila 23. marta ove godine. Ovaj vozač je imao 3,95 promila alkohola u organizmu. Sproveden je na trežnjenje i on je zaradio prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje.

„U saobraćajnoj nezgodi u Somboru, koja se dogodila 9. juna ove godine, učestvovala su dva putnička vozila. Jedan od vozača bio je u stanju potpune alkoholisanosti (3,56 promila alkohola), a drugi u stanju srednje alkoholisanosti (0,53 promila alkohola). Jedan od vozača zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama, i protiv te osobe je podneta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nezgode, kao i prekršajna prijava zbog odbijanja da se podvrgne analizi psihoaktivnih supstanci u organizmu. Protiv drugog vozača, koji je bio u stanju srednje alkoholisanosti, podneta je prekršajna prijava“, navode u resornom ministartsvu.

Među poslednjima na ovoj neslavnoj „top-listi“ je vozač sa juga Srbije.

„Saobraćajna policija je u Prokuplju 5. avgusta ove godine zaustavila vozača putničkog vozila u stanju potpune alkoholisanosti sa 3,43 promila alkohola u organizmu“, kažu iz MUP. Nakon trežnjenja, protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, a presudom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 dana, na novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara i izrečena mu je zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet meseci, kao i 15 kaznenih poena.

Policija je nedavno u Mionici zatekla pijanog vozača neregistrovanog traktora koji je imao saobraćajnu nezgodu.

„On nije imao vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, a bio je u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu. Presudom Prekršajnog suda, osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara“, rekli su u MUP-u.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...