Sukobili se oko parkinga u Istri, psovali „majku srpsku“

93

Nakon napada na građane srpske nacionalnosti na kninskom području i u Viškovu, u subotu uveče u Valbandonu, u opštini Fažana, prijavljen je novi slučaj koji bi, uz prekršajni nalog za narušavanje javnog reda i mira, mogao da završi i s prijavom za nasilje na nacionalnoj osnovi, piše portal Novosti.

Sve je počelo prepirkom o pravu na parking, koji je inače opštinski put. Gosti jednog restorana u Valbandonu, čiji je vlasnik Nenad Baškarad, parkirali su se ispred kuće Janje Marojević i Nikole Tepčića.

Na to je reagovala Janja Marojević da bi potom vlasnik restorana, sa svojom ženom i bratom upao u njihovu garažu i prebio njenog supruga Nikolu Tepčića.

„Moj muž je sjedio za stolom, oni su upali unutra i počeli vikati ‘kopile srpsko, ovdje si došao’, a njegova žena je govorila ‘majku vam ***** srpsku’. Krenula sam braniti supruga, sabili su ga u ćošak i udarali, a ja sam pala. Bojim se da će nas opet napasti, strašno mi je što više u rođenoj kući nismo sigurni“, prepričala je događaj Janja Marojević, objašnjavajući da su konobari pokušali da zaustave vlasnika.

Ubrzo je, na poziv supruge vlasnika restorana, došla policija, a supružnike je komšinica odvela u Hitnu pomoć.

Napali goste kafića kod Knina koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, među povređenima i jedno dete

Drugačiju verziju događaja ima vlasnik restorana Nenad Baškarad.

„Nikog nisam napao, nego su oni napali moje goste što rade zadnjih nekoliko godina. Jedanaest godina držimo restoran i nikada, osim s njima, nismo imali problema. Janja Marojević je udarila mog sina, razbila mu je naočare i napravila podliv pod okom. Nisam bio tu kad su napali naše goste. Kad sam došao pitao sam Tepčića zašto mi to rade i teraju goste. Nisam ga udario već samo odgurnuo, jer je krenuo rukom na mene“, govori Baškarad i najavljuje tužbu protiv komšija.

Na pitanje o motivima napada tvrdi da je u pitanju samo problem s parkingom, a nikako njihova nacionalna pripadnost.

„Čuo sam da su rekli da sam im pretio da su četnici, meni to nikad u životu ne bi palo na pamet. Imam tri objekta, preko 20 Srba radi kod mene godinama. Nikad nikome nisam rekao lošu reč. Moja supruga je zvala policiju jer su se turisti uplašili. Braniću se sudski, pogotovo zato što me optužio da sam ga napao zato što je Srbin“, tvrdi Baškarad.

O incidentu u Valbandonu obaveštena je Mirjana Galo, županijska većnica i potpredsednica Saveta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, koju je komšinica napadnutih zamolila da nešto učini, jer su oni u strahu.

Izvor Novosti.rs/N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...