“Jedan od pet miliona”: Adresa Mekalistera treba da budu građani koji protestuju

177

Udruženje Jedan od pet miliona poručilo je danas da je prioritet posete predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera trebalo da bude susret sa građanima koji protestuju već devet meseci zbog nepoštovanja zakona i protiv nasilja vlasti.

„Adresa gospodina Mekalistera, uz činjenicu da se radi o privatnoj poseti, trebalo bi da su građani koji protestuju već devet meseci u 100 gradova širom Srbije, što bi Evropskom parlamentu pomoglo da upotpuni sliku nasilja u našoj državi na društvenom, državnom i pojedinačnom nivou“, navodi se u saopštenju Jedan od pet miliona.

Udruženje je ocenilo da je Mekalister izjavom „da će se u sledećem izveštaju pojaviti preporuke o fer i slobodnim izborima“, priznao da uslovi za fer i poštene izbore ne postoje, ali i legitimitet zahteva protesta Jedan od pet miliona.

„Ako je izaslanik Evropske komisije za Srbiju već u predgovoru napisao ključne probleme našeg društva, verujemo da ne postoji sumnja i o saznanjima gospodina Mekalistera o svim vrstama nasilja, što nad neistomišljenicima, što nad institucijama“, piše u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...