Svi putnici koji sada kreću ka Grčkoj imaće dodatni trošak i još jedno stajanje

360

BEOGRAD/SKOPLJE – Naplata četvrte putarine kroz Makedoniju na novoj naplatnoj rampi na autoputu Demir Kapija-Smokvica kod Đevđelije zvanično je počela prekjuče, te će svi putnici koji sada kreću ka Grčkoj imati dodatni trošak i još jedno stajanje.

Cena putarine za vozače B kategorije, tj. vozače automobila na ovoj naplatnoj rampi iznosi 100 denara, odnosno dva evra, što znači da će svi oni koji se od sad upute ka Grčkoj za putarinu kroz Severnu Makedoniju morati da izdvoje ukupno 300 denara što je oko šest evra, koliko su putnci plaćali već juče.

I tri zaustavljanja zbog putarine kroz Makedoniju, od granice sa Srbijom do granice sa Grčkom, što je nešto manje od 190 kilometara, je mnogo, a sada je tome pridodato još jedno.

Prva naplatna rampa se nalazi posle nekih 16 kilometara od ulaska u Makedoniju. Putarina košta 60 denara, odnosno 1,5 evra ukoliko plaćate u evrima što je skuplje nego ako imate denare.

Druga naplatna rampa je pre Velesa, odnosno na 63. kilometru od ulaska u Makedoniju. Putarina ovde košta 80 denara tj. 1,5 evra.

Treća se nalazi neposredno pre isključenja za Prilep i Bitolj, na 94. kilometru od ulaska u Makedoniju. Putarina iznosi 60 denara.

Nakon ove naplatne rampe putnici nailaze na novu, četvrtu, u kod Đevđelije gde moraju da izdvoje dodatnih 100 denara.

Za ostala vozila putarina na novoj naplatnoj rampi iznosiće između 160 i 430 denara u zavisnosti od kategorije vozila.

Kako najavljuju u makedonskom Javnom preduzeću za državne puteve u narednom periodu biće izgrađene dve nove naplatne rampe na autoputu : Miladinovci-Štip i jedna na autoputu Kičevo-Ohrid, a elektronska putarina biće uspostavljena na naplatama koridora 8 (Miladinovci, Glumovo, Zelino, Tetovo i Gostivar).

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...