Brnabić: Žao mi je što je Đilas podmetao druge, pa ne može istraga protiv njega

319

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da privođenje osumnjičenih iz Dajrekt medija i Radiotelevizije Srbije nije „politički progon, niti su postojale političke najave istrage“, već je sve rađeno „profesionalno“, i pozvala sve „nastave da rade u skladu sa vladavinom prava“.

Brnabić je , komentarušući izjavu Dragana Đilasa da je očekivao ovakva dešavanja,  rekla da je ne čudi to što je Đilas to očekivao zato što, kako je ocenila, zna šta je radio dok je bio na vlasti.

Đilas: Ukazivao sam na to da će biti hapšenja

 

Žao joj je,  kako je kazala, što je Đilas podmetao druge da potpisuju, pa sada ne može da se pokrene postupak protiv njega.

„Policija, sudstvo, tužilaštvo moraju da rade svoj posao, bez ikakvih pritisaka, molim ih da se ne plaše Dragana Đilasa i njegovih političkih performansi, koji su pritisak“, rekla je Brnabić za Televiziju Pink.

Stefanović povodom hapšenja u RTS-u: Radio-televizija Srbije oštećena za 688 miliona dinara

 

Ona je rekla da je predsednica Vlade i da slučaj nije u njenoj ingerenciji, ali je poručila nadležnima da „budu dovoljno hrabri da rade svoj posao i da zaštite vladavinu prava“.

Prema njenim rečima, Srbija nije država u kojoj se nečija imovina istražuje iz političkih razloga.

„Ali, ne pristaje na to da zato što je neko politički neistomišljenik, ne sme da istražuje jer će oni sutra reći da je to politička borba“, rekla je Brnabić.

Po nalogu Tužilaštva uhapšeni su odgovorno lice „Dajrekt medije“ J.S, kao i dva odgovorna lica RTS M.Đ.J. i M.K. Oni su posle davanja iskaza pušteni da se brane se slobode.

„Da su zadržani, bilo bi ‘politički zadržani’, sada znači da nisu krivi zato što se brane sa slobode“, kazala je premijerka i dodala da bi svaka odluka bila protumačena onako kako odgovara drugoj strani.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...