Hrvatska policija otkrila: Napad na Srbe kod Knina planiran, evo ko ga je organizovao

356

ZAGREB  –  Hrvatski mediji prenose najnovije detalje u slučaju napada na Srbe kod Knina koji su gledali utakmicu Crvene zvezde.

Hrvatska policija privela je u sredu pet osoba koje su učestvovale u napadu na goste koji su u lokalu u Uzdolju kod Knina 21. avgusta gledali fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Jang Bojsa.

Šibensko-kninska policija traga za još desetak neidentifiovanih napadača na Srbe.

Šibenska policija navodi da je napad na Srbe u Hrvatskoj u Uzdolju bio unapred planiran, a osobe koje su uhapšene zbog sumnje da su ga počinile, pripadnici su navijačke grupe „Torcida“.

Jedan od njih u navijačkom je nasilju vrlo verovatno učestvovao pre samo mesec dana, naveo je Index.hr

„Kao deo navijačke grupe iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, na osnovu prethodnog dogovora, zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima“, rekao je načelnik policijske uprave šibensko-kninske.

Hrvatski mediji juče su preneli i da je među hapšenima i jedan 22. godišnji mladić koji je napao sezonce na Braču, uzvikivajući „Ko je ovde Srbin, ko je ovde Srbin“. Tada je, podsetili su hrvatski mediji, prošao samo s opomenom uz obrazloženje da je bio u alkoholisanom stanju.

Izvor Index.hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...