Nova besplatna linija javnog prevoza „Vrabac servis” za građane i turiste (VIDEO)

182

Nova linija javnog prevoza „Vrabac servis” uvedena je prvenstveno zbog stanovnika centralne gradske zone, ali nju će koristiti i turisti koji posećuju centar grada, rekao je za RTS pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je, naime, naglasio da se sa proširenjem pešačkih zona u centru grada iskazala potreba za ovom vrstom usluge, odnodno uvođenja ove posebne linije.

„Sa ovim elektronskim i ekološkim vozilima sigurno ćemo postići cilj da, s jedne strane, oni ljudi koji žive u ovom delu grada mogu brže da dođu sa jedne na drugu tačku, a sa druge strane, i veliki broj turista koji posećuju centar grada će moći potpuno besplatno da se prevozi“, rekao je Mladenović.

Од сутра Београд добија другу еколошку линију – Врабац сервис! Врабац сервис је бесплатна еколошка линија која саобраћа у пешачкој зони у центру Београда на траси дужине 2.2 км. Интервал аутобуса је десет минута, а одређено је осам станица. Коришћење овог сервиса је бесплатно.

Gepostet von Горан Весић am Freitag, 30. August 2019

On je precizirao da postoje četiri vozila od kojih je jedno prilagođeno osobama sa invaliditetom, a septembar će biti probni period.

„Vozila će se kretati od 8 do 22 časa, intervali vožnje su na deset minuta, a na trasi se nalazi osam stajališta. Pošto ovaj servis ide kroz pešačku zonu, vozila će se kretati usporeno, ali će svi oni koji ga koriste moći da uživaju u čarima centralne zone. Prolaziće preko Trga republike, Topličinog, Kosančićevog i Obilićevog venca koji su rekonstruisani i gde imamo potopuno nove i uređene površine“,  rekao je Mladenović.

On je napomenuo i da je, zahvaljujući saradnji sa Filološkim fakultetom, organizovan poseban kurs engleskog jezika za vozače GSP-a koji će biti za volanom vozila „Vrabac servisa” što će posebno doprineti kvalitetu ove usluge.

Izvor Infobrif/Beoinfo
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...