Počeo 39. protest „1 od 5 miliona“ u Beogradu (FOTO, VIDEO)

88

Protest „Jedan od pet miliona“ održava se trideset i deveti put u Beogradu, a posvećen je radu REM-a i medijima u Srbiji, javlja N1.

Večerašnji govornik, Zoran Gavrilović obratio se građanima koji su se okupili ispred Terazijske česme rečima da građani Srbije žive u vreme kada neki odlaze, dok se dugi bore da ostanu ovde, a treći pokušavaju da, kako kaže, naprave od Srbije zemlju iz koje mora da se ode.

On se osvrnuo na istraživanje koje je BIRODI nedavno uradio o glasačima Srpske napredne stranke i naveo da je zbog toga BIRODI bio targetiran i bio na meti uvreda i poslanika iz redova SNS-a, ali i od, kako Gavrilović kaže, strane medija koji su bliski vladajućem režimu.

On navodi da je vlast time želela da predstavi BIRODI kao organizaciju koja deli građane u Srbiji.

Zoran Gavrilović govorio je i o radu Regulatornog tela za elektronske medije, posebno izveštaj REM-a koji je nedavno objavio CINS.

„Ne možete imati demokratske izbore tamo gde ne znate ko su vlasnici medija. Recite mi ko je vlasnik Novosti? Ko je vlasnik Politike? Mi to ne znamo. Već dve godine pokušavamo da u REM rade svoj posao, oni to neće, a tražimo samo jedno – da svoje podatke koje imaju, a koje proizvode, učine dostupne na sajtu, da bismo mi radili njihov posao! Mi ih dve godine molimo da te podatke dostave nama, mi ćemo da radimo sve umesto njih“, kaže Gavrilović.

 

Građani večeras kreću u protestnu šetnju preko Trga Republike, gde će im se obratiti predsednik GO Stari Grad Marko Bastać, a potom će ulicama Makedonskom i Svetogorskom krenuti ka zgradi RTS-a.

Protestna šetnja biće završena ispred zgrade Predsedništva.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...