Sergej Trifunović uputio otvoreno pismo Aleksandru Vučiću

1.112

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem traži odgovor – ko je na naplatnoj rampi u Doljevcu ubio Staniku Gligorijević.

On je izjavio da je 31. januara ove godine pedesetdvogodišnja Stanika Gligorijević poginula zato što je automobil u kojem se nalazio „Vučićev prijatelj, saborac i stranački prvak, jurio auto-putem suludom brzinom i usmrtio je na naplatnoj rampi“.

„Identitet ubice mogu otkriti snimci sa kamera koje Tužilaštvo mesecima traži od ‘Puteva Srbije’ i ne dobija, iako na to ima zakonsko pravo, ali si ti rekao da si ih video, iako nisi imao nikakvo zakonsko pravo“, napisao je Trifunović.

Vučić o snimku sa naplatne rampe kod Doljevaca: Učiniću sve što je u mojoj moći

On je pitao Aleksandra Vučića ko je kriv, jer smatra da on zna odgovor.

„Za razliku od mnogih drugih stvari za koje se pretvaraš da znaš, a nemaš pojma, ovo jako dobro znaš, ali nećeš da kažeš, jer u svetu u kojem ti živiš – ti si Bog, Gospodar života i smrti. Ti znaš, ti garantuješ, da Milan Radoičić nije odgovoran za ubistvo Olivera Ivanovića, iako ‘nije cvećka'“, piše dalje Trifunović i dodaje da Vučić zna i „ko sigurno nije rušio u Savamali, iako je to sigurno radio neki ‘kompletni idiot'“.

On dalje zamera Vučiću da „ne da Gašića i Lončara“, jer zna da nisu krivi za pad helikoptera, ali dozvoljava da se piloti posthumno proglase za alkoholičare.

„Na kraju krajeva, ti znaš i da Zoran Babić nije vozio automobil koji je usmrtio Staniku Gligorijević, iako prizaješ da letuje na pogrešnom mestu“, navodi se u pismu.

Mihajlović: Nisam odgledala snimak sa naplatne rampe kod Doljevca, ne mislim da je to moj posao

Uz optužbe da je stranku i državu uredio „po sistemu po kom funkcioniše mafija“ i da je jasno da „čuva“ one koji donose korist, ma šta uradili, Trifunović zamera Vučiću da jedino zbog njega Tužilaštvo još nije dobilo snimke koji bi rešili slučaj saobraćajne nesreće kod Doljevca, a porodici Gligorijević doneli makar mogućnost da tuguju u miru.

„Svemu jednom dođe kraj Aleksandre Vučiću, pa će doći i tvojoj vladavini“, naveo je Trifunović uz poruku da oni koje predsednik sada „čuva“ tada neće čuvati njega.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi: