Otvoren konkurs za Četvrto međunarodno bijenale grafike u Čačku 2020.

263

ČAČAK – Platforma za promociju umetnosti multioriginala organizuje Četvrto međunarodno bijenale grafike u Čačku 2020. godine.

Cilj Bijenala je da se regionalnim i međunarodnim umetnicima pruži institucionalna podrška u profesionalnom napredovanju, da podstakne i podigne interesovanje za ovu umetničku disciplinu među drugim akterima u umetnosi i kulturi, kao i među širom publikom na nacionalnom i međunarodnom nivou, kaže za portal Infolider umetnički direktor Bijenala, Dragan Dobrosavljević.

Konkurs je otvoren za sve profesionalne umetnike, teoretičare i istraživače, kao i za studente završnih godina osnovnih studija na fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti.

Na konkurs se podnose radovi  nastali poslednje tri godine u svim tradicionalnim tehnikama i savremenim postupcima, ali neće biti razmatrane reprodukcije, serigrafije i fotografije.

Bijenale nema tematskih ograničenja.

Konkurs se sastoji iz dve faze. Prava faza traje od 28. avgusta 2019. do 1. juna 2020. u kojoj autori šalju radove, a u drugoj fazi koja traje od 20. juna do 1. septembra 2020. autori, koji su prošli selekciju, šalju svoje odobrene radove poštom na adresu bijenala.

Nagrade Bijenala su: Gran-pri Bijenala ( novčana nagrada u iznosu od 1.500 evra), Nagrada za inventivnost u grafičkoj umetnosti ( samostalna izložba u okviru pratećih aktivnosti Petog Bijenala Grafike 2022. godine u Domu kulture), Nagrada za tehničku izuzetnost (grafički materijal po izboru organizatora), Specijalna nagrada za ekslibris ( nagrada biblioteke „Vladislav Petković Dis“) i Nagrada za studentski rad (paket grafičkog papira).

Svi nagrađeni radovi ulaze u Zbirku Bijenala.

Radovi (sa imenom i prezimenom učesnika) treba da budu dostavljeni najkasnije do 1. septembra 2020. godine na adresu: Udruženje platforma za Promociju umetnosti multioriginala, Za Dragana Dobrosavljevića (umet. direktor Bijenala) ČETVRTO MEĐUNARODNO BIJENALE GRAFIKE 2020. ul. Rajićeva br. 20. 32000 Čačak.

U sklopu Bijenala biće organizovan konferencijski deo programa sa akademskim izlaganjima i prezentacijama u kome će umetnici, teoretičari i istraživači iz umetničkih i drugih oblasti izlagati na teme grafike, estetike u grafici, akademskog obrazovanja i profesionalne umetničke prakse i druge.

Svečano otvaranje izložbe biće u oktobru 2020. Izložba traje u toku oktobra i novembra 2020. godine.

Sve informacije u vezi Bijenala mogu se pronaći na sajtu www.graphicacak.com.

Izvor Infolider
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...