Vučić: Ako ti Čedo, Obradoviću i Đilasu narod da glas, onda na vlast, a ne da stranci određuju Vladu Srbije

485
BEOGRAD – Predsednik Srbije Alesksandar Vučić izjavio je danas da neće biti prelazne vlade pre izbora i da na vlast opozicija može da dođe samo ako joj narod da podršku.

On je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da Vladu Srbije neće da određuju stranci nego građani Srbije.

„Bokija 13“ u Srbiji „nećete da gledate i neće vlade Srbije da određuju stranci nego građani Srbije i neće nijedan predstavnik međunarodne zajednice da mi soli pamet kako će da izgleda vlada u Srbiji, nego naš narod i građani Srbije. Dok sam živ braniću Ustav i ovu zemlju“, rekao je Vučić što je ispraćeno burnim aplauzom i povicima „Aco, Srbine!“

On je opoziciji i lideru LDP Čedomiru Jovanovića, koji je predložio formiranje prelazne vlade da bi se izbegao bojkot izbora, rekao da u vladu mogu tek kada od naroda dobiju poverenje.

„Koliko glasova imaš Čedo pa bi na vlast, koliko glasova imaš Obradoviću (Boško) pa bi na vlast. Nema na vlast bez podrške naroda. Narod da vas podrži pa ako ti Čedo, Obradoviću i (Dragane) Đilasu daju glas, onda na vlast“, rekao je Vučić.

On je međunarodnoj zajednici poručio da je dobrodošla u Srbiju, ali da im ne dozvoljava da je sruše.

„Vi, stranci, dobrodošli dragi ste nam gosti, a da srušite Srbiju da dobiju vlast oni koji nisu dobili narodno poverenje sikter, od toga nema ništa. Srbija će da čuva svoju slobodu, nezavisnost i suverenitet“, istakao je Vučić uz gromoglasan aplauz prisutnih u hali Pinki u Zemunu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...