Vučić: CRTA i CeSID su laž, ispunili smo svih pet njihovih zahteva

186

BEOGRAD – Predsednik Srbije Alesandar Vučić ocenio je da su organizacije civilnog sektora „takozvana“ CRTA i CeSID „laž“ zbog toga što nikada nisu pomenule preporuke tih organizacija koje je aktuelna vlast ispunila.

„Pre tri meseca smo imali sastanak sa njima i predstavnicima međunarodne zajednice. Te organizacija su imale pet zahteva. O zakonima po hitnom postupku, o javnom slušanju u Parlamentu, o problemima opozicije sa amandmanima i rasprave o budžetu – sve smo to ispunili“, izjavio je Vučić tokom gostovanja na televiziji „Pink“.

On je istakao da se na tome vidi i „zla namera“ političkog bloka i civilnog sektora.

Ocenio je i da bojkot izbora koji su najavili predstavnici opozicije može samo da njemu oteža pregovore sa Prištinom jer će ga „strani faktor“ iskoristiti.

„Strani faktori će to iskoristiti, oni uvek postoje i oni ne žele snažnu srpsku državu“, izjavio je Vučić.

Istakao je da je „najveći otpor nezavisnosti Kosova – Aleksandar Vučić“ i dodao su njegovi prethodnici učinili mnogo za nezavisnost Kosova.

Govoreći o prelaznoj vladi za koju se zalaže jedan deo opozicije, on je kazao da se prelazna vlada formira samo u krizama ili kada je odnos snaga u parlamentu isti.

„Prelaznu vladu ste imali u Crnoj Gori, imali ste i u Severnoj Makedoniji. Oni žele makedonski scenario (…) I ja im kažem još jednom – ja sam taj koji daje mandat bilo kom budućem predsedniku Vlade, ja to neću dok sam živ da uradim“, rekao je on.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...