Rada Trajković: Verujem da srpski narod neće glasati za lica Srbije oličena u Milanu Radoičiću

218

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da će novoformirana koalicija Srba sa Kosova definitivno izaći na kosovske izbore u oktobru i „učestvovati u neravnopravnoj i teškoj borbi“.

„Verujem da srpski narod, iako zaplašen, neće glasati za lica Srbije oličena u Milanu Radoičiću i gradonačelniku severne Mitrovice Goranu Rakiću. Srpska lista je već počela kampanju protiv naše novoformirane koalicije, ali očekujem, uprkos tome, solidne rezultate“, izjavila je Trajković u intervjuu za list „Danas“.

Novoformiranu koaliciju predstavnika Srba na Kosovu, koja još uvek nema zvanično ime, uz Radu Trajković, čine Slaviša Petković, Nenad Rašić, Dragiša Mirić i Branislav Marković.

Trajković je istakla da su Srbi na Kosovu uplašeni za svoju imovinu, bezbednost i da nemaju pravo na svoj stav i mišljenje.

„Posebno su uplašeni nakon ubistva Olivera Ivanovića. Uostalom samo nekoliko dana od formiranja naše koalicije Srpska lista je otpočela kampanju protiv nas. Poštujem kritička mišljenja bilo kog ko ima kvaliteta da kritikuje i iz čijih kritika ćete izvući neki bonitet i poruku, ali kritika ovakvih ljudi, na čelu sa (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem, samo govori o našem kvalitetu“, ocenila je ona.

Bivši ministar za povratak u kosovskoj vladi Slaviša Petković u izjavi za Danas, istakao je da ta koalicija traži fer i poštene izbore, da se ne vrši pritisak na Srbe za koju će opciju glasati i da se „jednom stvarno vidi ko koliku podršku ima“.

„Bez obzira što Srpska lista ima kapacitet kompletne Vlade Srbije, evo i to nema veze, samo nemojte da pretite ljudima. Nemojte da vršite pritisak, nemojte da isterujete ljude sa posla koji neće da glasaju za vašu opciju“, kazao je on.

Bivši ministar za rad i socijalno staranje u kosovskoj vladi Nenad Rašić, komentarišući izjavu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da je „monolitnost Srpske liste u ovom trenutku najpotrebnija“, istakao je za taj list da Marko Đurić ne traži jedinstvo, već jednoumlje.

Članovi koalicije poručuju da je Srbima na Kosovu potrebana alternativa u odnosu na Srpsku listu, zbog koje su, kako su naveli, bili primorani da se ujedine.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...