Slika Gavrila Principa na paketima kokaina (VIDEO)

85
Oko 800 kilograma kokaina zaplenjeno je u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu i razotkrivena je kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

Kako piše Politika, kokain je izuzetne čistoće i njegova tržišna vrednost procenjuje se na oko 50 miliona evra, a krijumčari su na pakete sa drogom zalepili sliku Gavrila Principa.

Narkotike je zaplenila policija Španije na osnovu informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U  konstrukciji jedrilice otkriveni su kokain, različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obilna dokumentacija. Tom prilikom, španska policija uhapsila je državljanina Meksika (24), državljanina Rusije (48) i srpskog državljanina (44).

Istovremeno, u Srbiji su privedeni M. Đ. (66) i D. Đ. (39) iz Šida, zbog sumnje da su počinili udruživanje radi kriminalnog delovanja i da su dilovali drogu. Za jednom osobom je raspisana potraga.

Španski mediji navode da je droga prevezena u Las Palmas na Kanarskim Ostrvima. Brod pun kokaina plovio je pod američkom zastavom.

Izvor Radio 021
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...