Osumnjičenima za šverc 800 kilograma kokaina određen pritvor do 30 dana

51

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za M.Đ. i D.Đ, osumnjičene za krijumčarenje 800 kilograma kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Kako se navodi u saopštenju, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora zbog „postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“.

Osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo da podnesu žalbu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja. D.Đ. i M.Đ. su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, donelo je juče naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za učešće u švercu kokaina. Osumnjičeni su Vladislav Funštajn, koji je uhapšen u Španiji, Dragan Đanković i Mirko Đanković koji su lišeni slobode u Srbiji, kao i B.I. koji nije dostupan organima gonjenja.

Na jedrilici koju je španska policija presrela u blizini Azorskih ostrva, na kojoj su bili osumnjičeni Vladislav Funštajn, jedan državljanin Rusije i jedan državljanin Meksika, nađeno je i zaplenjeno 800 kilograma kokaina.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...