Šapić: O izlasku na izbore razmišljamo svakodnevno, ali sve zavisi od uslova

146

BEOGRAD – Odluku o tome da li će Srpski patriotski savez izaći na izbore ili ne, donećemo u zavisnosti od situacije i uslova kada izbori budu raspisani, rekao je predsednik te organizacije i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

„Razmišljamo o tome svakodnevno, naša situacija je specifična, jer smo nastali pre nepunih godinu dan i nismo imali puno prilike da se predstavimo ljudima, ni kroz medije, i veliki broj ljudi u zemlji ne zna ni da Spas postoji“, kazao je Šapić.

Da li će SPAS izaći na izbore ili ne zavisiće od naše procene u poslednjem trenutku i od uslova i u zavisnosti od toga da li organizacija ima objektivne šanse da bude deo parlamenta.

„Nećemo izlaziti na izbore ako ne bude tako, nećemo biti ničija vreća za udaranje… ako nemamo realnih šansi da se čujemo.. odlučićemo u zavisnosti od situacije kad izbori budu raspisani“, pojasnio je.

On je dodao i da na izborima na opštini Novi Beograd ne mogu da ne izađu jer bi takva odluka bila nelogična, budući da građani već znaju za SPAS i da je on predsednik Opštine.

Šapić je rekao da je bojkot legitiman način političke borbe.

Govoreći o izjavi lidera SSP-a Dragana Đilasa da svi oni koji ne bojkotu izbore to rade zbog nekog dogovora sa Vučićem, Šapić je rekao da ne zna da li je Đilas mislio na njega.

„Ako je mislio na mene mogao je da me pozove.. Verujem da kada bude mislio na mene da će me prozvati direktno imenom i prezimenom, da će to i učiniti da mu ne čitam misli“, dodao je.

Komentarišući razgovore vlasti i opozicije na FPN, on je kazao da SPAS u tim razgovorima ne učestvuje jer su ga organizatori „zaboravili“.

„Zvao me (Milan) Antonijević, prvo su napravili jedan skup pa su nas zaboravili, onda su imali drugi skup gde su nas opet zaboravili, onda su nas zvali treći put.. ali nakon udruženja pčelara iz Rakovice, i njih ste se setili, a niste SPAS-a – druge stranke na nivou Grada i u prvih pet u Republici, ja sam se zahvalio, nisam mogao da dođem na taj treći razgovor jer sam morao da pokažem poštovanje prema svojoj organizaciji i ljudima koji nas prate“, objasnio je.

Šapić je kazao i da nema ništa protiv zahteva koji se u tim razgovorima pojavljaju, ali da promene ne može da ispuni opozicija već samo vlast.

„Ovi razgovori su nažalost skoro propali, i žao mi je što mora da postoji medijator. Treba da budemo sposobni da razgovaramo. Svi su odgovorni što je tako. Ne vidim spremnost društva da razgovaramo. Razgovarati, razmenjivati mišljenja su elementarna načela demokratskog društva“, istakao je on.

Šapić je rekao i da sa DSS-om ima dobru komunikaciju i da će se u toku jeseni znati da li će doći do dogovora te dve političke snage.

„Ali to neće biti izborni dogovor, već ili neka dugoročnija vrsta saradnje, cenzus saradnja me ne interesuje“, naveo je on.

Šapić je rekao da je SPAS glasao za novi statut Grada, i da ta organizacija podržava dobre stvari u politici, čak i ako ih predlože politički protivnici.

„Taj statut donosi mnogo više prigradskim opštinama, nego opštini Novi Beograd… a centralne gradske opštine statutom su dobile neka malo veća ovlašćenja“, naveo je.

Govoreći o radovima u gradu, Šapić je kazao da SNS ima i dobre rezultate.

„Mnoge stvari koje rade u Beogradu su dobre i dopadaju mi se, dobro je što je urađen Trg Republike, da li bih ga ja tako uradio je drugo pitanje. Sviđa mi se park vojvode Vuka, mnogo… Ne moraju svi radovi u isto vreme da se vode, ne mora da stane čitav grad, ali oni misle da je super da se zatvori čitav grad, a građani će da glasaju…“, kaže.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...