Tepić: Postavljanje Stefanovića na čelo radne grupe, šamar svim građanima koji se bore za poštene izbore

311

Postavljanje ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe za saradnju sa OEBS-om za unapređenje izbornog procesa je šamar svim građanima koji se bore za poštene i slobodne izbore, ocenila je šefica poslaničkog kluba „Samostalnih poslanika“ i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„Čovek koji je falsifikovao svoju fakultetsku diplomu, počnio krivično delo, privatizovao Ministarstvo unutrašnjih poslova i podredio ovaj organ jednom čoveku i partiji, sada umesto da bude smenjen i istraženo što je radio postavlja se za prvog čoveka koji treba da sarađuje sa OEBS-om o izbornim uslovima“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je ocenila i da imenovanje Stefanovića pokazuje da sve stranke koje su donele odluku o bojkotu izbora bile u pravu što ne pristaju da učestvuju u „lažnim izborima“, koji su „čista farsa“.

Stefanović predsednik radne grupe Vlade Srbije zadužene za izborne uslove

Tepić je kazala da se na čelo radne grupe postavlja Stefanović koji je u Lučane slao nekadašnju državnu sekretarku Dijanu Hrkalović u izbornom danu, koja nije dozvoljava da policija reaguje na krešenje zakona i izbornog procesa.

Tepić je ponovila da Stranka slobode i pravde ne odustaje od 42 zahteva stručnog tima protesta „Jedan od pet miliona“ i ni od bojkota uprkos interesovanjima medjunarodne zajednice te da ne postoji nikakva radna grupa zbog koje će se predomisliti, a koja se po njoj inače formira kada treba pod tepih staviti postojeće probleme i odvrati „osvešćene ljude“ od svoje odluke.

Stefanović je rekao da kao predsednik te radne grupe ne razmišlja o uslovima opozicije, već o tome šta je dobro za građane Srbije.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...