On je naveo da je krajem 2017. odlučio da se vrati u politiku i da od toga dana kreće novi talas medijske harange u kome je 20.000 puta za godinu na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i u dnevnim propagandnim glasilima vladajuće stranke pomenut kao lopov, kriminalac, čovek koji je prodao Kosovo, odvojio Crnu Goru od Srbije.

Kako je naveo, ljudi koji su Dajrektu i Radio televiziji Srbije pošteno radili svoj posao postali su koletaralna šteta kampanje koja se protiv njega vodi godinama i koja je prekinuta samo izmedju 2015. i 2017. kada se povukao iz politike.

On je rekao kako veruje da će jednog dana istina pobediti, a da to tog dana nema nameru da više nikad nikome objašnjava „niti da se izvinjava što se za razliku od Aleksandra Vučića i 90 odsto srpskih političara u svom životu bavio i drugim stvarima osim politikom“.

„I što sam u tome bio veoma uspešan. Ja se ponosim time kakvu sam kompaniju sa svojim saradnicima napravio i smatram to preporukom i garancijom da kada ljudima u Srbiji obećavam da će imati veće plate i živeti bolje, znam kako to i da uradim“, rekao je Đilas.

„Valjanje po radikalskom blatu nije sport kojim želim da se bavim. Vredjenje, mržnja, laži, klevete su ono u šta su u ovih sedam godina pretvorili Srbiju. Ne želim da budem deo toga. Prihvatam da me nazivaju vucibatinom, ološem, društvenim talogom, izdajnikom, lopovom, kriminalcem, tražeći od svojih saradnika da nikad na isti način ne odgovore“, rekao je Đilas.

Kako je naveo, traži od svih da umesto toga govore o sjajnim ljudima zahvaljujući kojima Srbija postoji, da pomenu sve koji pošteno i savesno rade svoj posao, objašnjavajući im da će njihove plate drastično porasti „kad oteramo ovo zlo koje sad imamo“.

On je napisao i da bi se „zaustavaljanjem kradje i ugradnje od 60 odsto, koja je postala normalna, i odustajanjem od ludačkih nepotrebnih projekata, mogla pokretnuti srpska privreda, moglo pomoći preduzetnicima, mogle bi se izgraditi nove škole i bolnice“.