Jovanović: Bojkot katastrofalan, prelazna vlada rešenje

81

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je odluka o bojkotu katastrofalna bez obzira na kontamirniranu političku atmosferu, te da formiranje prelazne vlade vidi kao rešenje.

On je novinarima ispred Fakulteta političkih nauka gde se vode razgovori o izbornim uslovima rekao da je na okruglom stolu predložio formiranje prelazne i republičke i pokrajinske vlade.

Jovanović je rekao da se ne slaže sa izjavom ministra Ivice Dačića da u Srbiji nema političke krize i okolnosti zbog kojih treba praviti prelaznu vladu.

Prema njegovim rečima, vremena nema za promenu izbornog zakona pa je zato prelazna vlada rešenje, a o tom predlogu više ga interesuje mišljenje opozicije nego predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Voleo bih da čujem šta o tome misli Đilas, Dveri i DS koji je u tišini i stalno ćuti“, rekao je Jovanović ali dodao i da je najveća odgovornost na Aleksandru Vučiću.

On je ponovio da on ne mora biti u toj vladi, ali i da neće učestvovati na izborima ako „budu ludnica“.

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu se održava četvrti okrugli sto vlasti i opozicije u okviru dijaloga o izborima, a tema su i ovog puta mediji i finansiranje izborne kampanje.

Sa Fakulteta političkih nauka su saopštili da je cilj okruglog stola „da se sačini pregled rešenja u ove dve oblasti oko kojih je postignuta saglasnost svih učesnika u dijalogu i koja bi mogla da se primene kao trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih i lokalnih izbora“.

Okrugli sto je zatvoren za javnost.

Na FPN počeo četvrti okrugli sto vlasti i opozicije o izborima

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...