Odbornici GI SDP se ogradili od odluke Ksenije Božović

122

Odbornici Građanske inicijative SDP u Skupštini Mitrovice, Igor Rajčić i Dušan Milunović, ogradili su se od odluke Ksenije Božović da GI SDP na parlamentarnim izborima na Kosovu učestvuje na listi Srpske liste, javlja N1.

Oni su naveli da su izdani i kao odbornici i kao borci za pronalaženje ubice Olivera Ivanovića.

Rajčić i Milunović u saopštenju navode da su o odluci da se GI SDP priključi Srpskoj listi saznali iz medija i dodaju da nisu bili upoznati sa prelaskom Ksenije Božović u redove Srpske liste.

„Ova naša odluka ni na koji način nije usmerena na razdor jedinstva srpskog naroda, već je doneta radi čuvanja ličnog dostojanstva i dostojanstva ljudi koji su za nas glasali i podržavali“, saopštili su odbornici GI SDP.

Dodaju da će tokom dana održati sastanak sa svim ograncima i rukovodstvom Incijative, na kojem će doneti odluke o daljem delovanju.

GI SDP saopštila je da će na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu ta organizacija učestvovati na listi Srpske liste, uz obrazloženje da je „Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa“.

Ksenija Božović je za N1 potvrdila da će Građanska inicijativa SDP, koju je do ubistva predvodio Oliver Ivanović, na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu izaći sa Srpskom listom.

Ona je navela da Priština stalno vrši pritisak, da je stalno saslušavaju zbog ubistva Ivanovića i potvrdila da je pre nekoliko dana razgovarala sa predsednikom Srbije.

Ksenija Božović kaže da je razgovarala s Aleksandrom Vučićem i da se nada da će zajedno rešavati probleme.

Vučić “srećan što se Ksenija Božović priključila Srpskoj listi”

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...