Američki senator Ron Džonson posle sastanka s Vučićem: Rešenjem za Kosovo neće biti svi jednako zadovoljni (FOTO)

285

BEOGRAD – Za nas je od ključnog značaja pitanje Kosova i Metohije, a razgovarali smo i o bilateralnim odnosima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

„Smatramo da bi popravljanje odnosa između Srba i Albanaca bilo od ogromne koristi za sve koji žive na ovoj teritoriji“,  rekao je Vučić.

Senator Ron Džonson je rekao da je sastanak sa Vučićem bio dobar, i da su došli da pruže podršku i srpskom i albanskom narodu.

„Srbija ide napred, to cenimo, i to želimo da ohrabrimo. Dobri odnosi Srbije i Kosova moraju da postoje, kako bi obe nacije išle napred“, rekao je Džonson.

„Verovatno neće biti svi jednako zadovoljni“,  naveo je Džonson, istakavši da će obe nacije imati podršku SAD.

Senator Marfi je takođe ponovio podršku Srbiji, rekavši da je bilo reči o investicijama, ali i na polju bezbednosti.

„Najbolji način za nas je ekonomsko partnerstvo i nastavak puta Srbije ka EU, a glavno sredstvo za to je dijalog“,  istakao je Marfi.

"Uveren sam da je želja za unapređenje odnosa naše dve zemlje obostrana i da će Srbija od toga imati koristi, od…

Gepostet von Budućnost Srbije – Aleksandar Vučić am Freitag, 6. September 2019

“ I demokrate i republikanci u Kongresu su uz Srbiju“,  kazao je Marfi.

Na pitanje o pritiscima iz SAD, senator Džonson je rekao da nije reč o pritiscima, već o podršci.

„Podržaćemo ono što se obe strane budu dogovorile“,  naveo je on.

„Onaj ko misli da nam treba neprijateljski odnos sa Amerikom, nađite mi tog genija koji će na to pristati, ali ja neću. Naše je da izvučemo najviše što možemo“,  istakao je Vučić.

Kako je kazao, „želimo kompromisan dogovor, ali to rešenje ne može da bude ispunjenje ciljeva jedne strane, a da srpska strana ne dobije ništa“.

„To bi trebalo da bude dogovor u kojem bi i jedna i druga strana podjednako izgubile, da bi obe strane pojednako dobile“,  rekao je Vučić.

Pre dolaska u Beograd, Marfi i Džonson posetili su Prištinu, gde su se, prema pisanju tamošnjih medija, založili da se odblokira dijalog Beograda i Prištine, i ocenili da je dijalog ključan za budućnost celog Zapadnog Balkana.

Takodje, iz Prištine su poručili da dogovor s Beogradom podrazumeva rešavanje „teških pitanja“, i da je za to potrebno žrtvovanje i naporan rad.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...