Na časove idu bez udžbenika, nemoćni roditelji obilaze knjižare

83

ČAČAK – Večina učenika, posebno osnovnih škola u Čačku i okolini, u školu je krenula bez udžbenika, jer ih nema u ponudi u čačanskim knjižarama.

Nemoćni roditelji obilaze knjižare i negoduju zbog nestašice, pošto, kako ističu, nastavnici od naredne sedmice neće tolerisati dolazak na časove bez odgovarajućih knjiga.

Udžbenike pojedinih izdavača, poput „Zavoda“ ili „Kreativnog centra“, školarci su mogli da pazare od sredine avgusta, ali od ostalih izdavača – „Vulkana“, „Kleta“ i „Novog Logosa“, bilo je u malim količinama, ili, kako navode roditelji, nije ih bilo uopšte.

„Pojedini izdavači od ove godine traže avansno plaćanje knjiga, a to je rizik za nas, jer ne znamo koliko ćemo ih prodati“,  kazao je Rade Vasilić iz čačanske knjižare „Reči“.

“ Uzalud smo ih molili i pisali preko gradske uprave da promene način poslovanja. Kod nas nema udžbenika „Novog Logosa“ i „Kleta“, a prema obećanju, treba da stignu „Vulkanovi“, dodao je on.

Nebojša Orlić, direktor „Novog Logosa“, kazao je da su sva izdanja ove kuće odštampana na vreme i nalaze se u magacinu, da se isporuka ka knjižarama vrši redovno, te da sve porudžbine koje stignu u toku dana izlaze iz magacina sutradan.

„Sve knjižare koje su na vreme poručile udžbenike, na vreme su ih i dobile. Možda neke knjižare nisu na vreme poručile dovoljne količine, ili pak knjige nisu plaćene. Čak i ukoliko udžbenika nema u nekoj knjižari iz pomenutih razloga, mogu se poručiti preko našeg sajta“, rekao nam je Orlić.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...