Protest u Beogradu: Bojkot izbora, ko izađe biće još jedna frakcija SNS (VIDEO)

82

BEOGRAD – U Beogradu je održan protest građana i dela opozicije, četrdeseti po redu.

Građani su se okupili na Platou Filozofskog fakulteta, gde su se okupljali do početka rekonstrukcije Trga republike.

Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Srđan Marković pozvao je na bojkot izbora, uz ocenu da svi koji izađu na izbore biće još jedna frakcija Srpske napredne stranke.

„Bojkot jer hoćemo da živimo normalno. To su izbori za lokalne šerife i podelu plena, a niko od nas neće dozvoliti da Srbija bude vaš plen“, rekao je Marković.

Okupljeni su skandirali „bojkot, bojkot“, a Marković je nastavio:

„Muka nam je od pretnji i manipulacija, hoćemo bojkot jer hoćemo da živimo normalno i da bojkotujemo nenormalno! Hoćemo bojkot, jer volimo Srbiju!“

Prema njegovim rečima kad već „falsifikuju diplome, falsifikovaće i izlaznost na svojim izborima“.

„Muka nam je od vaših laži i nasilja. Ne bojimo vas se“, rekao je Marković.

Pojedini učesnici su pred početak protestne šetnje upalili baklje, a potom se okupljenima obratila Valentina Rekovac, jedna od organizatorki protesta.

„Nalazimo se pored zgrade koja je krov visokog obrazovanja u Srbiji“, poručila je Rekovac. „Njen posao je da neguje demokratiju i bude centar borbi protiv totalitarizma. Ali, ne, ona siluje istinu, i mi ćemo joj odati minut ćutanja jer je umrla kao takva institucija. Građani su devet meseci na ulicama, a oni nisu imali hrabrosti da kažu da nešto ovde nije u redu. Da li su vam plate bitnije od dostojanstva i svih legalno stečenih diploma?“, rekla je Rekovac.

Među učesnicima protesta nalaze se lider Demokratske stranke Zoran Lutovac i lider „Dveri“ Boško Obradović.

Okupljeni na platou krenuli su starom rutom – preko Trga republike, Makedonskom do Takovske, gde su se zaustavili ispred zgrade Javnog servisa.

Uz zapaljene baklje učesnici su ofarbali ulazna vrata Radio-televizije Srbije (RTS) u ružičasto.

„RTS je danas stranačko glasilo“, rekao je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović, dok su okupljeni skandirali „RTS je SNS“.

Simović je kazao da su ulazna vrata RTS-a dobila „boju koja joj danas više pristaje, a to je boja televizije Pink“.

On je ponovio poziv sa početka skupa na bojkot predstojećih izbora.

Organizatori protesta su pozvali na iduće okupljanje sledeće subote na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Protest „Jedan od pet miliona“ ove subote počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle su, kako navode, „Goran Vesić i Srpska napredna stranka pokušali da ih uklone ruiniranjem Trga Republike“.

Protestna šetnja ide od Platoa ispred Filozofskog fakulteta, ulicom Vase Čarapića, potom Makedonskom i Svetogorskom ulicom do zgrade Radio-televizije Srbije.

Izvor N1, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...